Att tiden går fort bevisar Kalles Kaviar Lätt, som hette light när den introducerades 2001. Den innehåller 25 % mindre fett och 50 % MINDRE SOCKER.
Det absolut mest anmärkningsvärda är att den smakar exakt likadant som orginalet. Eller är det jag som har ändrat mig ?
För 20 år sedan kunde jag äta Marabou. Nu är det totalt omöjligt då Mondeley som köpt Marabou har ökat mängden palmolja och sockerhalten är nu 75 %.
Jag vet hur svårt det är att ändra ett recept och få det att smaka lika gott med mindre socker. Läsk med 50 % mindre socker är svårt , för att inte tala om kakor.
Om nu Kalles Light smakar likadant , varför har man då kvar originalet ?
Därför vi vill trycka i oss massor med socker och fett. Om vi slutade äta socker och fet skulle den vanligaste sjukdomen utgå dvs hjärt och kärl sjukdomar. 60 % av all sjukvård behövs pgr av att folk måste tröstäta socker och fet.
Dessutom är det en bra affär att ha flera varianter att sälja.