Premiär för årets julmust – kan slå nytt rekord

 

Årets julmustpremiär är äntligen här.

Redan idag, den 3 oktober, kan alla julmustälskare släcka törsten med årets första julmustbrygd från Apotekarnes som är Sveriges mest populära julmust.

– Det känns alltid högtidligt när det är julmustpremiär. Vi på Carlsberg Sverige är stolta över Apotekarnes Julmust som har blivit ett måste på de flesta julbord, men den går självklart även att njuta under höstmånaderna, säger Henric Byström.

Julmustens historia sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet då must lanserades som ett alkoholfritt alternativ till öl. Så småningom utvecklades musten till julmust som snabbt blev en favorit bland svenskarna. Den absolut största delen av konsumtionen sker just under julen, cirka 65 procent, men det finns också de som gärna tjuvstartar och börjar dricka julmust redan i oktober.

– Den totala försäljningen i oktober brukar ligga på cirka två miljoner liter och ökar till drygt sju miljoner liter under november för att sedan gå upp rejält under julen, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Kan bli försäljningsrekord
Förra året drack svenskarna över 28,4 miljoner liter av Apotekarnes Julmust och i år beräknas den siffran stiga med cirka en miljon liter. Det är den sockerfria varianten av Apotekarnes som står för den största ökningen.

– De senaste åren har konsumtionen av lightmust ökat kraftigt – försäljningen har dubblerats jämfört med för fem år sedan och Apotekarnes sockerfria julmust står numera för 50 procent av den totala konsumtionen av Apotekarnes Julmust, säger Henric Byström.

Vad tycker ni skall vi dricka julmust på stranden eller skall vi dricka Julmust till Jul ?

Julmust från 1965

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Därför är svenskar som bor utomlands lyckligare

Svenskar som bor utomlands är överlag lyckligare än personer som bor i Sverige. De har också högre utbildning och återfinns oftare i arbets- eller...

Tonic test till Sveriges bästa Gin

Innan vi går in på Tonicen,  så är det viktigt att ta upp glaset. Ska det vara ett High-ball glas eller en vin kupa?...

Åsa Fång spelar Matildas mamma i Matilda the Musical

Åsa Fång har tidigare spelat med i Spelman på taket och Pippin på Malmö Opera. Hon har även fått Guldmasken för sin roll som...

Tom och VT har olik uppfattning vad fylld choklad är

Mjölkchokladen är grynig i konsistensen och har en matt struktur, eller vad man ska kalla det. Smaken påminner mest om chokladen i  en julkalender....

FLORIDA ÄR BILLIGAST OCH LUGNAST I JANUARI

  Miami är mitt val då det är dags för  vinter-semester. I Januari är priserna som lägst och vädret är perfekt. På Gran Canaria är...