The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna

DEN ALLTID LIKA AKTUELLA MUSIKALEN THE PRODUCERS SOM PÅ SVENSK BIO HETTE ”DET VÅRAS FÖR HITLER” , ÄR DET NY TEATERS NYA SUCCÉMUSIKAL.

Jag kan till och med tycka att den roligare än Mel Brooks original från 1967. Preben Kristensen är som klippt och skuren för rollen som Broadway producenten Max Bialystock. Vid sin sida har han revisorn Leo Bloom som spelas klockrent av Sebastian Harris.  Efter att Bialystock  satt ihop ännu en Broadway-flopp, förslår Leo Bloom att de skall  sätta upp världens sämsta show, som skall göra dem jätterika.


foto:Miklos Szabo
Då alla god ting är tre så dyker det svenska bombnedslaget Ulla upp,  som spelas med både charm och inlevelse av Alexandra Yona Alexandrova. Ulla  blir duons sekreterare tills det är dags för audition och då är Ulla given för den kvinnliga huvudrollen.


Foto: Miklos Szabo

Hela filmen består av helt huvudlösa och makabra scener. Fågelscenen är fantastiskt rolig, då Max och Leo för första gången träffar Franz Liebkind som skrivit musikalen ” Springtime for Hitler”.

Liebkind spelas  väldigt bra av Asger Reher. Det är ännu roligare då en massa uppstoppade duvor håller takten då Franz dansar och sjunger.Liebkind spelas  väldigt bra av Asger Reher. Det är ännu roligare då en massa uppstoppade duvor håller takten då Franz dansar och sjunger.

Eller då de träffar den 2 meter långa transvestiten  Roger de Bris ( Michael Caröe) som har ett rykte om sig att vara världens sämsta regissör. Bris och hans regiassistent Carmen Ghia ( Kim Hammelsvang) tar verkligen ut svängarna i sina porträtt av hbtq världen.

Foto: Miklos_Szabo
Mel Brooks stora dröm var att få göra en Musikal på Broadway och det märks verkligen då musiken flörtar med 50 talets största musikal-hits. Musikalen är packad med fantastiska  musikalnummer, alla skrivna av Brooks, däribland Unhappy som beskriver Leo Blooms tråkiga liv på revisorskontoret .we can do it , och tänk om jeg var en producer. För att inte tala om , huvudnumret i Musikalen ”Springtime for Hitler”.


Foto: Miklos_Szabo

Den som har haft ansvaret för  rollbesättningen skall ha en stor eloge då alla medverkande lyfter taket med råge på Det Ny Teater.
Föreställningen regisseras med fast hand av den rutinerade  regissören Lisa Kent som tidigare regisserat flera uppsättningar på Det Ny Teater, bl.a  Waitress, Beauty and the Beast , Mary Poppins. Les Miserables. Hon har även varit regissör i London och Oslo.

Gedigna skådespelare med glimten i ögat, en färgsprakande scenografi och en fantastisk  Preben Kristensen i rollen som Bialystock gör The Producers  till en klockren hit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Det lilla charmiga hotellet med den stora matkonsten

Hotell Maritim glänser som en blå pärla utmed havet i Simrishamn. Läget är perfekt för finsmakaren. Värdparet Linda och Linus Persson utstrålar gästvänlighet och värme....

JOKER- EN AV ÅRETS BÄSTA FILMER

Förra gången jag blev lika imponerad av en film var när jag såg Sicario och  Bad Times at the El Royale. Joker har en stämning...

Favvo-Glass görs på äkta råvaror

Favvoglassen som vanligtvis håller till på saluhallen var en positiv överraskning. Anne och Roland gör all glass för hand med äkta ingredienser. De har undvikit...

För kärlekens skull är en gripande och hoppfull film om Ted Gärdestad

Gillade du filmen om Monic Zetterlund så kommer du även att  gilla Ted, då det är samma stuk på filmen. Vi som växte upp med...

8 tips för dig som är svartsjuk så hanterar du känslan

Att känna sig svartsjuk på en partner är aldrig roligt. Men är känslan befogad? Och hur ska du hantera din svartsjuka? Här kommer åtta...
Gedigna skådespelare med glimten i ögat, en färgsprakande scenografi och en fantastisk  Preben Kristensen i rollen som Bialystock gör The Producers  till en klockren hit.The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna