VAD ÄR EN D-SUB OCH VAR KAN MAN FÅ TAG PÅ DEM?

ELEKTRONISKA KOMPONENTER AV OLIKA SLAG ÄR NÅGOT SOM DET FINNS GOTT OM PÅ MARKNADEN IDAG.

Kontaktdon, motstånd, dioder eller andra typer av elektroniska komponenter används dessutom till i princip allt idag och det finns mängder av olika yrkesgrupper som är i behov av dessa prylar i sina dagliga arbeten.

För vanliga människor, som kanske inte jobbar med elektronik eller andra saker som kräver kunskap inom elektricitet, kan begrepp såsom kontaktdon och d-sub vara relativt okända – men! Vi vet egentligen mer än vad vi tror om dessa saker, på grund av att vi – precis som de som jobbar med elektricitet – faktiskt använder dessa komponenter i det dagliga livet utan att ens tänka på det. I den här artikeln ska vi gräva lite djupare i d-sub och förklara vad det är, vem och var den används och såklart hur man kan få tag på den. Vad är en d-sub? En d-sub, eller en d-subminiatyr, är en komponent som främst används vid videoanslutningar mellan en skärm och en dator, till exempel.

Kortfattat kan man säga att den används för att skicka över en bild från en enhet till en skärm – ungefär som en HDMI-kabel gör. Skillnaden mellan exempelvis HDMI-kabel och d-sub är att en d-sub är lite mer avancerad. Den ser ut som en kontakt, och det finns en hona och en hane. Hanen har massa små stift som pluggas i honan, som istället för stift har en massa små hålrum.

En d-sub har dessutom små skruvar på sidorna som gör att man kan spänna fast den när den väl är inkopplad. D-sub används kanske inte vanligtvis av privatpersoner när de bara ska skicka över en bild till en skärm, men det är vanligt att den används exempelvis vid inspelningar eller när man ska sända en match eller ett program på en storbildsskärm. Varför använder man en d-sub? Idag är det faktiskt inte lika vanligt att man använder sig av en d-sub i samma utsträckning som det var tidigare. HDMI och DVI används mycket oftare, på grund av att de är smidigare och enklare att hantera.

Men som vi nämnde tidigare används såklart även d-sub när man ska skicka över video eller bild som kräver lite mer avancerad teknik. Var kan man köpa en d-sub? Om man är i behov av en d-sub arbetar man förmodligen med någon form av dator- eller inspelning där den avancerade tekniken krävs. För att fatta oss kort kan vi säga att om man behöver en d-sub – då vet man om att man behöver den och vad man ska använda den till. Du kan hitta olika typer av d-sub här, https://www.tme.eu/se/katalog/d-sub-kontaktdon_100038/.

D-sub, andra kontaktdon och över 500 000 olika typer av elektroniska komponenter kan man köpa direkt hos tme.eu till bra priser, både som privatpersoner och som företagare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Julia Roberts visar upp sina bästa bikini figur

Julia Roberts visar upp sin fantastiska figur vid 44 års ålder.  Julia Roberts visade  upp sin avundsvärda strandkropp på Hawaii. Hon visade att föda barn...

Linnea Henriksson uppträdde som en artist I Las Vegas

Det var full gas redan från början. Hon klättrade upp i en stålställning tre meter upp i luften  Sprang ut i publiken,  Visade sin mage efter graviditeten. Hon...

Film tips då du inte vill se idol, lyxfällan eller bonde söker fru

Wallraffande i modebranschen- Djävulen bär prada Andrea Sachs (Anne Hathaway) drömmer om att jobba på tidningen The New Yorker men trots toppbetyg från journalistutbildningen har...

Därför ska du lägga en sko i hotellets kassaskåp

Har du också stressat till flyget och först där kommit på att du glömt värdesaker på hotellet? En särskilt utsatt grupp är flygpersonal som stressar...

VECKOTIDNINGENS BÄSTA HOTELL I MIAMI

South Beach Hostel om du vill  bo i ett lugnt område på ett billigt bed and breakfast , där lokalbefolkningen bor. 10 min  promenad...