Bästa sättet att värma mat i mikron -gör ett hål i mitten

Den stora guiden hur du bäst värmer rester

Lagom till lunch är det många som ska värma upp rester. Oavsett om du värmer rester i ugn eller micron finns det vissa saker att tänka på. Här är lite tips och trix!

Först och främst: Nej, all mat går inte att värma i microvågsugnen. Såvida du inte vill ha snustorr kyckling eller geggig pommes frites, så finns det bättre sätt att ge nytt liv till dina rester. Vi har satt ihop guiden hur du värmer dina rester bäst.

Så värmer du bäst upp dina rester:

Tillbehör:

  • Ris och quinoa: tillsätt några matskedar vatten och värm i mikrovågsugn

  • Potatismos och polenta: Värm försiktigt i kastrull, tillsätt lite mjölk eller vatten och rör.

Friterat:

  • Friterad kyckling: går inte att värma i micron. Antingen ställer du fram maten till den uppnått rumstemperatur eller så värmer du den försiktigt i ugnen på 75-100°C.

  • Pommes frites: Värm snabbt i ugn med grillfunktion. Det ska vara varmt och det går snabbt.

  • Falafel: Värm i mikrovågsugn.

Kött:

  • Ugnsbakat kött: Täck med folie och värm i ugn  på ca 175°C

  • Köttfärs: Värm i micron, stoppa och rör om var 30 sekund.

  • Grillad kyckling: Värm i micron

  • Lammkotletter: Värm försiktigt i stekpanna en kort stund, knappt en minut. Låt sedan köttet komma upp i rumstempratur. Du vill inte ha köttet ”well done”.

  • Köttfärslimpa: Stek snabbt på båda sidor i stekpanna. Om du har en stor bit, värm i ugn, täckt med i folie i ca 175°C.

  • Fläskkotletter: Värm snabbt i micron.

  • Pulled pork: Värm i micron, rör om några gånger.

  • Revbensspjäll: Värm i ugn täckt med i folie i ca 175°C.

  • Korv: Värm i micron.

  • Köttbullar i sås: Värm i stekpanna.

Pasta och pizza och liknande:

  • Pizza: Frys omedelbart in resterna som blir över av din pizza. Sedan värmer du den frysta pizzan på 200°C.

  • Pasta: Pasta värmer du i micron (eller äter den kall)

  • Lasagne: Värm i ugn täckt i folie.

  • Pyttipanna: Stek upp i stekpanna.

  • Wok: Värm i stekpanna.

Rester du inte ska värma upp två gånger:

  • Fisk mår generellt inte bra av att värmas upp för mycket en andra gång. Prova att steka i stekpanna i ca 30 sekunder och sedan låta fisken långsamt gå upp i rumstempratur.

  • Ägg är inte alls särskilt bra idé att värma upp en andra gång. Det gäller även omeletter och fritattas. Ät upp allt första gången.

  • Rostade grönsaker går att värma i micron, men kommer aldrig att bli lika bra som den första serveringen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Tvåfaldige Grammisvinnaren Amanda Gingsburg tog Malmö sommarscen med storm

Det var ett strålande väder i pildammarna.  prick 19.00 kommer Amanda in på scenen med sitt band. Hon menar att hennes mission är att få...

Gör dig själv och garderoben en tjänst med en rensning i fem enkla steg

Har du tappat klädinspirationen? Fräscha upp och förnya din garderob utan att betala en krona. Har du en fullproppad garderob men vet ändå aldrig vad...

Glassprovning: Häagen-Dazs-Hazelnut Crunch

Häagen-Dazs vårnyhet är Hazelnut Crunch ! Häagen-Dazs styrka är att de lyckas kombinera glassen med olika "toppings" men ändå behålla den rena glasssmaken. Vissa glasstillverkare öser...

Våra bästa Klichéer

Det förefaller vara folketymologi för »kliché«. I folklig mun fanns klysja som term för en väl sammanhållen spottloska/slemkluns. En mera abstrakt oral utsöndring fick...

Buhres sill och mos i Kivik på en hedrande silverplats

Buhres sillalucka ligger nere i hamnen med en fantastisk utsikt över hamnen och havet. Sillen smakar färskt och Mosen är god. De har även rårivna...