TILLFÖR FUKT FÖR EN SLÄT OCH HÄLSOSAM HUD

Vill du ha en hud som ser slät och hälsosam ut samtidigt som den är motståndskraftig mot vårt dynamiska nordiska  klimat

Då rekommenderar vi att addera fukt till din hudvårdsrutin. Huden har olika behov men fuktgivande produkter är absolut nödvändigt för en välmående och återfuktad hud, oavsett ålder eller hudtillstånd.

För en ung okomplicerad hud utan ålderstecken behövs oftast bara bra fuktgivande hudvårdsprodukter. I takt med att vi blir äldre, åldras även vår hud och ålderstecken blir mer märkbart synliga. Vi adderar mer aktiva hudvårdsprodukter till vår hudvårdsrutin, men alltid med fukt som ett komplement. Typiskt för en mogen hud är att huden blir tunnare och förmågan att behålla fukt minskar. Återigen är fuktgivande produkter av stor betydelse för att huden ska fungera optimalt.

Förutom att vi anpassar hudvården utifrån vår ålder, är vårt nordiska klimat också en viktig faktor som kräver att hudvården skräddarsys.

När vi går mot ljusare och varmare årstider betyder det också ett mindre påfrestande klimat för huden. Men trots avtagande kyla, vind och torr luft, både utomhus och inomhus, finns det fortfarande anledning att välja rätt hudvård då vi spenderar mer tid utomhus under sommarhalvåret. I stadsmiljöer utsätts huden för både föroreningar och solens starka uttorkande strålar. Lata dagar vid havet, vandring i fjällen eller cykelutflykter innebär också hög solexponering, kanske under de varmaste timmarna på dagen. Solen är nödvändig och något vi längtar efter under vinterhalvåret, men den torkar ut huden och gör den yttorr. Det är inte alls ovanligt att vi upplever stramhet i huden efter en dag utomhus.

På sommaren kan de flesta av oss minska på oljerika produkter för att övergå till en mer fuktbaserad hudvårdsrutin. Genom att investera i rätt hudvårdsprodukter kan du bibehålla en solkysst hud och långvarigt sommarglow.

Weledas bästa hudvårdstips i sommar!

 • Leta efter produkter med glycerin i ingredienslistan – glycerin är en exceptionell fuktbindare och en vanlig ingrediens i hudvård. Weleda använder glycerin som utvinns från ekologisk rapsolja.

 • Efter en dag i solen, låt huden återhämta sig med en skön svalkande body lotion, gärna med fuktgivande aloe vera som är hudens bästa vän vid solskador.

 • Solskyddsfaktor är alltid ett måste, helst året om. Tänk på att förbereda huden, innan solskyddsfaktor, med produkter som ger ett grundläggande och djupgående skydd. Ett antioxidantrikt serum ger huden rätt förutsättningar och skyddar mot yttre påfrestningar som exempelvis luftföroreningar.

 • En fuktgivande ansiktsmist är ett enkelt sätt att återfukta huden under dagen. Weleda Cactus Hydrating Facial Mist innehåller, förutom ovannämnda glycerin och aloe vera, även ett unikt extrakt av fuktgivande fikonkaktus.

3 fuktgivande produkter att addera till din hudvårdsrutin

Weleda Citrus Refreshing Body Lotion – sommarens after sun

 • En lätt och snabbabsorberande body lotion

 • Släcker hudens törst efter en dag i solen

 • Med svalkande kokosolja och fuktgivande aloe vera

 • 98 % ökad fukthalt direkt vid applicering

Weleda Pomegranate Firming Face Serum – perfekt under solkräm

 • Intensiv fuktbehandling

 • Förbättrar hudens elasticitet och spänst

 • Rik på skyddande antioxidanter

Weleda Cactus Hydrating Facial Mist – perfekt att ha i väskan

 • Uppfriskande svalkande fuktmist

 • Ger direkt återfuktad lyster

 • Används med fördel flera gånger om dagen

 • 56 % ökad fukthalt, direkt återfuktande

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Svenska Sångerskan Elin Malmgren debuterar i Wallmans nya Dinnershow -VIVA

SÅNGERSKAN ELIN MALMGREN , ÄR 29 ÅR OCH KOMMER FRÅN  KARLSHAMN. Hon är utbildad i Stockholm, men har spenderat de senaste åren i Oslo. Hon...

Gör dig själv och garderoben en tjänst med en rensning i fem enkla steg

Har du tappat klädinspirationen? Fräscha upp och förnya din garderob utan att betala en krona. Har du en fullproppad garderob men vet ändå aldrig vad...

Spoonery är outstanding som Fredagsmys

Det är alltid kö till Slottstadens mest populära restaurang. På 5 min kan du ta med dig en näringsrik, otroligt god och smaskig gryta hem...

Sicario -Ett mästerverk

Action/thriller som är baserad på verkliga händelser. Mångsidiga Emily Blunt ( Live,Die, Repeat, The adjustment Bureau och Djävulen bär Prada ) spelar en idealistisk FBI...

Hotell Katy är nummer 1 av 60 Hotell i Via Reggio

Hotell Katy är ett hotell som Steven Spielberg skulle välja om han skulle göra en film om en familj som har semester på Italienska...