Äntligen en Julresa till Rom

Efter eländet med Corona så kan jag äntligen åka på min årliga julresa till Rom, Hurra, Hurra !!

Flyget går måndagen den 6 december 9.40 från Köpenhamn och landar i Rom lagom till lunch 12.10. Då har jag hela måndagen, tisdagen och onsdagen att Julshoppa, dricka världens bästa kaffe och glass.

 

Om du vill julshoppa med din fru i Rom så åker så klart  du med Vingresor och då kostar det mellan 8000 och 10.000 för 4 dagar. Då väljer hon hellre 1 vecka på Gran Canaria för 1795.
Då talar vi bara om flyg+hotell . Ni tar taxi så klart, då hotellen ligger rent åt helvete. Jag bor 2 min från Via del Corso så jag tar aldrig tunnelbanan för den suger rejält. Att ta taxi eller tunnelbanan i Rom är inget jag rekommenderar då det är folk från hela världen som vill julshoppa.

Jag bor de första två nätterna mitt i stan så det tar två min att nå gågatan. Sista natten bokar jag 5 min från flygbussen, så slipper jag oroa mig över att att taxin inte kommer eller lägga 200 kr på taxi. Då Hotell Cressi kostar 400 kr enkelrum plus är 5 min från flygbussen så är det en 10 poängare. Dessutom är det inga gäster som duschar kl 4 på morgonen så jag har badrummet i korridoren för mig själv. Du tar flygbussen 4.45 eller 4.30 beroende på vilken flygplats du har valt .  bussen går från piazza quinqiecento

.
2019 kostade flygresan  för mig till Rom 600 . Så mitt mål i år var att få den ändå billigare trots att det var för 2 år sedan. Ok, så i år kostar den 400 kr.
Retur Rom.
Resorna till flygplatserna kostar lika mycket som flygresan. För att få flygresan så billig måste du göra mer än ditt bästa, då Ryan är experter på att salta räkningen. Du betalar 60 kr för att boka en sittplats och det är väl ok om du betalar 400 för flygbiljetten, men det är inte obligatoriskt. Inget är obligatoriskt men Ryan försöker sälja på dig grejer för 600 som du måste vara listig för att klara dig ur.

Klassiska cafét vid Pizza di Popolo

Jag reser i arbetet och min artikel handlar  därför om hur du julshoppar billigare i Rom än i Köpenhamn eller Stockholm.
Du laddar ner ryan air appen och checkar in med den . Den använder du sedan för att komma in på security. Streckkoden visar du sedan även upp när du går på planet. Det går även att skriva ut bokingen . Har du inte skrivit ut bokningen eller har den i Ryan Air appen kan du inte åka . Allt sköts digitalt och streck koden finns både på covidpasset och bokingen i appen. Jag såg den digitala rutan för 20 år sedan i Miami då den användes som digitalt visitkort eller för att öppna en hemsida.

dagens första Cappucino vid Santa Maria Maggiore nära Termini ( Roms centralstation)

Nytt för i år är att de har ett nytt utseende på mailen när man skall flyga. De läser nerifrån och upp i mailen och uppifrån och ner på mina sidor . Det är lätt att bli förvirrad. När jag först såg mailet,  se nedan så trodde jag att Rom stod först den 6 december men det är flygplanssymbolen som avgör var man skall flyga. Åt höger är det åka bort, och till vänster är det åka hem.

 

mina favorithotell i Italien

Julresan till Rom 2019

Om du vill åka med Vingresor till Rom  4 dagar med din fru för mellan 8000-10.000 .

Veckotidningens youtubekanal>>

 

Gå över piazza del popolo och fortsätt rakt fram 300 meter . På höger sida ligger ett perfekt lunchställe. Pizza slices 150 gram kostar 3.5 euro

capuccino på anrika cafét Rosati , vid pizza di popolo. 2 euro.
frukost panini på Rosati 3 euro .Mosarella och pomodoro.
pizza och en öl 8 euro på restaurang  Il Secchio ,nära Hotell Cressi .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Google Chrome håller inte måttet när det gäller att spara lösenord

Spara inte lösenord i Goggle chrome eller på andra websidor . Skriv upp lösen orden på en lapp som INTE är digital !! Det har...

Tintin slår världsrekord på auktion

26 miljoner kronor blev slutpriset när en målning av Tintin-tecknaren Hergé gick under klubban på ett auktionshus i Paris under torsdagen. Den refuserade skissen blev...

Rönneholmsglass får full pott – Chokladglassen får guldmedalj

Rönneholmsglass  som funnits sedan 1979 var den första glassen i Malmö som fick full pott . Deras chokladglass är Malmös bästa. Den har ett...

Bråket kring Easy Rider gjorde Jack Nicholson till stjärna

Det kom in i ett sista skede med skådespelaren Dennis Hopper. Han beordrades att 1999, betala Rip Torn $ 475,000 som ett resultat av...

Röda linser är ruggigt bra för magen och plånboken

  Röda linser har kort koktid och blir mjuka, lite mosiga, efter kokning. De är rika på protein, järn och kostfibrer och därmed bra för magen. Passar i grytor,...