Det perfekta andetaget – boken som fått världen att tappa andan

 

Den populärvetenskapliga reportageboken som toppat både The New York Times och Der Spiegels bästsäljarlistor – äntligen på svenska!

Det finns faktiskt inget mer avgörande för vår hälsa än de 25 000 andetag vi hinner med på ett dygn. Trots det har människosläktet förlorat sin förmåga att andas så som vi är skapta för att andas, med digra hälsokonsekvenser som följd.

Den kroniskt rinnsnuvige journalisten James Nestor ger sig ut på en resa runt jorden för att söka svaret på vad som gick snett med vår andningsförmåga. Svaren finns emellertid inte i de pulmonologiska labben, utan i leriga gravkammare, hemliga sovjetiska anläggningar, amerikanska skolkörer och på São Paulos smoggiga gator.

I sin jakt möter James Nestor ”pulmonauter” från världens alla hörn – däribland andningsexperten Anders Olsson från Sverige – för att testa teknikerna vetenskapligt.

Bara små justeringar av in- och utandningen kan uppenbarligen kickstarta vår fysiska prestationsförmåga, föryngra våra inre organ, minska förekomsten av snarkande, allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Inget av det här borde vara möjligt, ändå är det precis just det.
Den globala bästsäljaren Det perfekta andetaget ställer verkligen allt vi trodde oss veta om andning på ända. 

Om författaren

James Nestor är amerikansk författare och journalist som arbetat för The New York TimesThe Atlantic och BBC. Nestor har ägnat stora delar av sitt liv åt att utforska människans förhållande till andning, bland annat genom att följa fridykare i boken Deep från 2014 och nu i den internationella bästsäljaren Det perfekta andetaget.

Sagt om Det perfekta andetaget 

”Vem hade trott att något så självklart som vår andning kan vara så revolutionerande för vår hälsa, vare sig vi talar om snarkning, allergier eller immunförsvar? Det här är en fascinerande bok, fylld av insikter som får dig att tappa andan.”
RANGAN CHATTERJEE, brittisk läkare, författare och tv-profil 

”Vår andning är en vacker, helande och mystisk gåva, precis som den här boken. Jag känner redan att den kommer att förändra mitt liv.”
ELIZABETH GILBERT, amerikansk författare av Lyckan, kärleken och meningen med livet 

”Jag kan varmt rekommendera den här boken.”
WIM HOF, nederländsk äventyrare och hälso- profil, aktuell med boken Wim Hof-metoden 

”Den här boken är fantastisk. De flesta har ingen aning om hur välgörande andnings­övningar kan vara. De senaste veckorna har jag använt mig av metoderna i boken och jag kan lova dig att de gör skillnad.”
JOE ROGAN, amerikansk komiker och grundare av podden The Joe Rogan Experience 

______________________________________________________

Det perfekta andetaget: Den nya vetenskapen om en förlorad konst
Utkommer 2022-01-04

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Nile Rodgers & Chic bjöd på femstjärning underhållning på Tivoli

Nile Rodgers som skrivit klassikern Le Freak han har även skrivit hits till artister som David Bowie( Lets dance) , Diana Ross ( I´m coming...

Vattenmelonjuicen består till 75 % av äpplejuice

Innehållsdeklaration är vanligtvis så att ingredienserna står i storleksordning. Men när det gäller Innocents summeredition så  luras man så det visslar om det. Den färskpressade...

Tintin slår världsrekord på auktion

26 miljoner kronor blev slutpriset när en målning av Tintin-tecknaren Hergé gick under klubban på ett auktionshus i Paris under torsdagen. Den refuserade skissen blev...

Frukostslider på Sliders & Shakes är en ny Hit – Får högsta betyg

Sliders and Shakes på Centralen har börjar med all day breakfast sliders. Jag provade en med stekt ägg, bacon, stekta champinjoner, tomatskiva och cheddar...

Så viker du kavajen för resväskan

Ibland har man helt enkelt inte möjlighet att bära med sig en resegarderob, och måste helt sonika packa ner kavajen i väskan. Vilket, helt i...