Det perfekta andetaget – boken som fått världen att tappa andan

 

Den populärvetenskapliga reportageboken som toppat både The New York Times och Der Spiegels bästsäljarlistor – äntligen på svenska!

Det finns faktiskt inget mer avgörande för vår hälsa än de 25 000 andetag vi hinner med på ett dygn. Trots det har människosläktet förlorat sin förmåga att andas så som vi är skapta för att andas, med digra hälsokonsekvenser som följd.

Den kroniskt rinnsnuvige journalisten James Nestor ger sig ut på en resa runt jorden för att söka svaret på vad som gick snett med vår andningsförmåga. Svaren finns emellertid inte i de pulmonologiska labben, utan i leriga gravkammare, hemliga sovjetiska anläggningar, amerikanska skolkörer och på São Paulos smoggiga gator.

I sin jakt möter James Nestor ”pulmonauter” från världens alla hörn – däribland andningsexperten Anders Olsson från Sverige – för att testa teknikerna vetenskapligt.

Bara små justeringar av in- och utandningen kan uppenbarligen kickstarta vår fysiska prestationsförmåga, föryngra våra inre organ, minska förekomsten av snarkande, allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Inget av det här borde vara möjligt, ändå är det precis just det.
Den globala bästsäljaren Det perfekta andetaget ställer verkligen allt vi trodde oss veta om andning på ända. 

Om författaren

James Nestor är amerikansk författare och journalist som arbetat för The New York TimesThe Atlantic och BBC. Nestor har ägnat stora delar av sitt liv åt att utforska människans förhållande till andning, bland annat genom att följa fridykare i boken Deep från 2014 och nu i den internationella bästsäljaren Det perfekta andetaget.

Sagt om Det perfekta andetaget 

”Vem hade trott att något så självklart som vår andning kan vara så revolutionerande för vår hälsa, vare sig vi talar om snarkning, allergier eller immunförsvar? Det här är en fascinerande bok, fylld av insikter som får dig att tappa andan.”
RANGAN CHATTERJEE, brittisk läkare, författare och tv-profil 

”Vår andning är en vacker, helande och mystisk gåva, precis som den här boken. Jag känner redan att den kommer att förändra mitt liv.”
ELIZABETH GILBERT, amerikansk författare av Lyckan, kärleken och meningen med livet 

”Jag kan varmt rekommendera den här boken.”
WIM HOF, nederländsk äventyrare och hälso- profil, aktuell med boken Wim Hof-metoden 

”Den här boken är fantastisk. De flesta har ingen aning om hur välgörande andnings­övningar kan vara. De senaste veckorna har jag använt mig av metoderna i boken och jag kan lova dig att de gör skillnad.”
JOE ROGAN, amerikansk komiker och grundare av podden The Joe Rogan Experience 

______________________________________________________

Det perfekta andetaget: Den nya vetenskapen om en förlorad konst
Utkommer 2022-01-04

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Tonic test till Sveriges bästa Gin

Innan vi går in på Tonicen,  så är det viktigt att ta upp glaset. Ska det vara ett High-ball glas eller en vin kupa?...

Prisvärt fredagsmys

Vad passar bättre än att testa en för oss ny glasstillverkare inför fredagsmyset. Alvestaglass har funnits sedan 1979 och är en klimatkompenserad glass. Vi fastnade...

Reklamfilmer kändisar gjorde innan de blev kända

Alla kända filmstjärnor har alla fått börja med reklamfilm. Här är några favoriter med nu världsberömda skådisar.  

Flygande Jacob en svensk klassiker

Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson verksam inom flygfrakt. stek 400 gram kycklinglårfilé lägg kycklingen i en ugnsfast form blanda 1 dl...

Bocca della Verita- Sanningens mun i Rom

Ett monument som tillhör en gammal kyrka. När munkarna skulle bikta sig , fick de stoppa in handen i gudens mun och om de...