Det perfekta andetaget – boken som fått världen att tappa andan

 

Den populärvetenskapliga reportageboken som toppat både The New York Times och Der Spiegels bästsäljarlistor – äntligen på svenska!

Det finns faktiskt inget mer avgörande för vår hälsa än de 25 000 andetag vi hinner med på ett dygn. Trots det har människosläktet förlorat sin förmåga att andas så som vi är skapta för att andas, med digra hälsokonsekvenser som följd.

Den kroniskt rinnsnuvige journalisten James Nestor ger sig ut på en resa runt jorden för att söka svaret på vad som gick snett med vår andningsförmåga. Svaren finns emellertid inte i de pulmonologiska labben, utan i leriga gravkammare, hemliga sovjetiska anläggningar, amerikanska skolkörer och på São Paulos smoggiga gator.

I sin jakt möter James Nestor ”pulmonauter” från världens alla hörn – däribland andningsexperten Anders Olsson från Sverige – för att testa teknikerna vetenskapligt.

Bara små justeringar av in- och utandningen kan uppenbarligen kickstarta vår fysiska prestationsförmåga, föryngra våra inre organ, minska förekomsten av snarkande, allergier, astma och autoimmuna sjukdomar. Inget av det här borde vara möjligt, ändå är det precis just det.
Den globala bästsäljaren Det perfekta andetaget ställer verkligen allt vi trodde oss veta om andning på ända. 

Om författaren

James Nestor är amerikansk författare och journalist som arbetat för The New York TimesThe Atlantic och BBC. Nestor har ägnat stora delar av sitt liv åt att utforska människans förhållande till andning, bland annat genom att följa fridykare i boken Deep från 2014 och nu i den internationella bästsäljaren Det perfekta andetaget.

Sagt om Det perfekta andetaget 

”Vem hade trott att något så självklart som vår andning kan vara så revolutionerande för vår hälsa, vare sig vi talar om snarkning, allergier eller immunförsvar? Det här är en fascinerande bok, fylld av insikter som får dig att tappa andan.”
RANGAN CHATTERJEE, brittisk läkare, författare och tv-profil 

”Vår andning är en vacker, helande och mystisk gåva, precis som den här boken. Jag känner redan att den kommer att förändra mitt liv.”
ELIZABETH GILBERT, amerikansk författare av Lyckan, kärleken och meningen med livet 

”Jag kan varmt rekommendera den här boken.”
WIM HOF, nederländsk äventyrare och hälso- profil, aktuell med boken Wim Hof-metoden 

”Den här boken är fantastisk. De flesta har ingen aning om hur välgörande andnings­övningar kan vara. De senaste veckorna har jag använt mig av metoderna i boken och jag kan lova dig att de gör skillnad.”
JOE ROGAN, amerikansk komiker och grundare av podden The Joe Rogan Experience 

______________________________________________________

Det perfekta andetaget: Den nya vetenskapen om en förlorad konst
Utkommer 2022-01-04

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Spiderman -Homecoming -en given Matinéfilm

Spider-Man: Homecoming Spiderman är en film som har glimten i ögat genom hela filmen . Den har även en bra förklaring till hur Spiderman kan...

Går det att skilja hjärna och medvetande åt ?

Medvetandet är inget som hjärnan producerar, utan något som skapar länkar inuti den Det menar Uppsala-forskaren Michele Farisco, som utvecklat en ny modell för att...

Florens -Huvudstad i Toscana

När du kommer till Florens , ligger hotellet bara 5 minuter från tågstationen. Florens turistattraktioner finns under ett ganska begränsat område med gångavstånd från stationen...

Årets Diggiloo är 9 presenter i en biljett

  Det märks att vi varit svältfödda på konserter. Både artisterna och publiken var på topphumör hela kvällen. Måns Möller fick hela Arenan att gapskratta åt...