Richard Jewel är skådespelarnas film -Ingen av Clint Eastwoods bästa

Paul Walter Hauser gör en underbar roll som Richard Jewel , på samma gång naiv men ändå fullt medveten om vad som händer omkring honom.

Filmen baseras på den verkliga berättelsen om säkerhetsvakten Richard Jewell som under OS i Atlanta 1996 hittar en misstänksam ryggsäck på parkeringen utanför den officiella OS-arenan. Den visar sig innehålla en bomb, och Jewells liv förstörs när han blir felaktigt anklagad som ansvarig, och målad av media som en brottsling.

Jewels advokat Watson Bryant som blir hans försvarsadvokat då han blir oskyldigt dömd av media för att ha placerat bomben på OS stadion, spelas av en av mina absoluta favoriter Sam Rockwell. Han gör en oförglömlig insats som fånge i dramafilmen ”Den Gröna milen”. Han spelade även en galen polis i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri .

Kathy Bates spelar Jewels mor och hon visar återigen vilken karaktärsskådespelerska hon är .

Olivia Wilde som spelar skjutjärnjournalisten Kathy Scruggs gör bra ifrån sig och hon känns välbekant även om jag minns henne i några tidigare roller. Ett bra bevis på att man är en bra skådespelare.

Jon Hamm från Mad Men är  även med på ett hörn som en av FBI agenterna som försöker sätta dit Jewell.

Att det är Clint Eastwood som regisserar är inte uppenbart . Det är ingen broarna över Madison County eller Million Dollar Baby, utan det är mest skådespelarna som briljerar.

Om det beror på att Clint Eastwood blir 90 år den 31 Maj låter jag vara osagt men Richard Jewel är ingen Oscarskandidat men räcker länge som en  bra biokväll.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Åsa Fång spelar Matildas mamma i Matilda the Musical

Åsa Fång har tidigare spelat med i Spelman på taket och Pippin på Malmö Opera. Hon har även fått Guldmasken för sin roll som...

Åk till Key West istället för Bali

Resan: När du åker till Asien får du jetlag  när du kommer fram. När du reser till USA, får du jetlag när du kommer hem....

Reklamfilmer kändisar gjorde innan de blev kända

Alla kända filmstjärnor har alla fått börja med reklamfilm. Här är några favoriter med nu världsberömda skådisar.  

FLORIDA ÄR BILLIGAST OCH LUGNAST I JANUARI

  Miami är mitt val då det är dags för  vinter-semester. I Januari är priserna som lägst och vädret är perfekt. På Gran Canaria är...

Det bästa från två världar – Hagendaz Duo

Hagendaz kommer med en lyckad nyhet . En glass de kallar DUO, som består av hälften vaniljglass med krossad choklad (straccatella) och hälften belgisk choklad...