Athiraa Sveriges första professionella sjöjungfru kan fridyka till 23 meters djup.

Sjöjungfrun Athiraa är Sveriges första professionella sjöjungfru 

Den 8 december har du chansen att träffa  Athiraa på Degeberga Julmarknad .

Vi  har pratat lite med Athiraa om hur det är att vara Sjöjungfru

Hur går du tillväga för att kunna fridyka så djupt ?

För att utvecklas som fridykare har jag tränat regelbundet med den fantastiska dykklubben Active Divers som lär oss utmana våra gränser. För att kunna gå djupt måste man, förutom att kunna hålla andan länge, lära sig tryck-utjämna på rätt sätt så att man inte förstör trumhinnorna.
Vi började träna i kalla, mörka stenbrott i Sverige så Egypten var ett varmt välkommet inslag! Hela dykklubben slog nya personbästa.

Foto tagna i Dahab, av Linda Paganelli

Började du Dyka som Athiraa eller har du dykt även som Linda ?

 Även om jag alltid har varit som en fisk i vattnet började jag fridyka 2017 när jag förberedde mig till tävlingen Miss Mermaid International, där jag skulle representera Sverige. En av grenarna gick ut på att simma så långt man kunde på ett andetag, en annan att designa sin egen outfit och att posera under vatten. För mig, går mermaidingen och fridykningen hand i hand, de är olika på sina sätt men delar många likheter som jag kan använda mig av.

När blev Athiraa en kändis ?

 Det är svårt att utpeka en särskild händelse som mitt genombrott, men efter att jag varit den första svenskan att delta i Miss Mermaid International fick min sjöjungfru vara med på TV, eventen blev fler, jag fick vara med i akvariumshower i England och så vidare. Anledningen att det gått så bra är att jag alltid varit öppen för nya utmaningar och möjigheter med min sjöjungfru.

Foto tagna i Dahab, av Linda Paganelli

Nu under vintermånaderna så blir det ett och annat event.  Den 8 december kan ni hitta mig på Degeberga julmarknad!

Vad händer under nästa år ?

Jag ser fram emot många nya möjigheter och projekt med min sjöjungfru, kanske blir det silverduken nästa? Eller min barnbok till förmån för havets välmående?

Vad har du för personbästa i vattnet ?

100 meter dynamisk simning (våren 2019)

Statisk andhållning: 3 min 7 sek (SM i Fridykning 2019, Uppsala)

23 meter djupt, Egypten Dahab, höstlovet

Följ  gärna Athiraa på instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

En enkel guide till att välja toppar som passar dig

Det finns en del saker att tänka på när man ska välja en snygg topp, och i den här guiden går vi igenom hur...

Flygande Jacob en svensk klassiker

Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson verksam inom flygfrakt. stek 400 gram kycklinglårfilé lägg kycklingen i en ugnsfast form blanda 1 dl...

Sleepless bra action med Jamie Foxx

Sleepless- LA confidential och farlig förbindelse på samma gång Jamie Foxx spelar Las Vegas-polisen Vincent Downs som arbetar undercover för att avslöja korrupta poliser och...

The Alchemist blir bästa restaurang i Danmark i The White Guide.

Under Måndagkvällen den 28 oktober 2019  blev restaurangen The Alchemist utsedd till Danmarks bästa restaurang enligt The White Guide.

PROVIVAS NYA SMAK ÄR MED APELSIN HAVTORN OCH GURKMEJA

Inget tillsatt socker eller sötmedel så den är ordentligt syrlig. På plussidan ligger att den innehåller 50 % av det dagliga c vitamin behovet....