Athiraa Sveriges första professionella sjöjungfru kan fridyka till 23 meters djup.

Sjöjungfrun Athiraa är Sveriges första professionella sjöjungfru 

Den 8 december har du chansen att träffa  Athiraa på Degeberga Julmarknad .

Vi  har pratat lite med Athiraa om hur det är att vara Sjöjungfru

Hur går du tillväga för att kunna fridyka så djupt ?

För att utvecklas som fridykare har jag tränat regelbundet med den fantastiska dykklubben Active Divers som lär oss utmana våra gränser. För att kunna gå djupt måste man, förutom att kunna hålla andan länge, lära sig tryck-utjämna på rätt sätt så att man inte förstör trumhinnorna.
Vi började träna i kalla, mörka stenbrott i Sverige så Egypten var ett varmt välkommet inslag! Hela dykklubben slog nya personbästa.

Foto tagna i Dahab, av Linda Paganelli

Började du Dyka som Athiraa eller har du dykt även som Linda ?

 Även om jag alltid har varit som en fisk i vattnet började jag fridyka 2017 när jag förberedde mig till tävlingen Miss Mermaid International, där jag skulle representera Sverige. En av grenarna gick ut på att simma så långt man kunde på ett andetag, en annan att designa sin egen outfit och att posera under vatten. För mig, går mermaidingen och fridykningen hand i hand, de är olika på sina sätt men delar många likheter som jag kan använda mig av.

När blev Athiraa en kändis ?

 Det är svårt att utpeka en särskild händelse som mitt genombrott, men efter att jag varit den första svenskan att delta i Miss Mermaid International fick min sjöjungfru vara med på TV, eventen blev fler, jag fick vara med i akvariumshower i England och så vidare. Anledningen att det gått så bra är att jag alltid varit öppen för nya utmaningar och möjigheter med min sjöjungfru.

Foto tagna i Dahab, av Linda Paganelli

Nu under vintermånaderna så blir det ett och annat event.  Den 8 december kan ni hitta mig på Degeberga julmarknad!

Vad händer under nästa år ?

Jag ser fram emot många nya möjigheter och projekt med min sjöjungfru, kanske blir det silverduken nästa? Eller min barnbok till förmån för havets välmående?

Vad har du för personbästa i vattnet ?

100 meter dynamisk simning (våren 2019)

Statisk andhållning: 3 min 7 sek (SM i Fridykning 2019, Uppsala)

23 meter djupt, Egypten Dahab, höstlovet

Följ  gärna Athiraa på instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Jag testar Hotell Skansen

Under ett par veckor förvandlas Båstad från en sömnig liten fiskeby till en av Sveriges största nöjesmetropoler. 16-23 juli drar Tenniscirkusen in i Båstad....

Många gör fel när de blir sjuka utomlands

Fler svenska turister vänder sig till hotellreceptionen än till sitt försäkringsbolag för att få hjälp med vård under utlandsvistelse, enligt en undersökning från försäkringsbolaget...

Crunchy ostbågar med både cheddar och sourcream and onion

När helgen kommer rusande kan vi inte få tillräckligt mycket av det goda. Därför  finns nu det bästa av två världar i chipshyllan. Ostbågar med...

Mission Impossible 4 – Bästa Action Film sedan Mad Max Fury Road

Bästa Actionsfilm sedan Mad Max- fury road Mindre komedi och mer Action  gör detta till en av de bästa i serien. Bra att komikern Simon...

4 oväntade saker du kan använda potatis till

Oväntade knepen: Detta kan du göra med potatis Ta bort rost, få bort smaken av för mycket salt, slipp en igenimmad spegel i badrummet och...