Våra Hotell under semestern i Italien

HOTELLET I ROM 23-24 MAJ
blå text är länkar till fler foto eller videos

Hotell

Hotel Trinità dei Monti Via Sistina 91, Rome.

Checkar in 14.00 23-24 Maj. 1 natt 740 kr :-  Ligger 5 min från Spanska Trappan.
Det här är det min favorit i Rom . Du bor i absoluta centrum av Rom för 750 kr. Det är 5 minuter till Spanska trappan. Det är 15 min till Fontana di Trevi . Tunnelbanan till Colloseum och Bocca della Verita ligger 2 min från spanska trappan. Om du är modig rekommenderar jag cykel då det går fortare än att ta tunnelbanan. Det brukar dessutom vara proppfullt i tunnelbanan och väldigt varmt. Video av ett enkel rum >>

Jag har även bott på Hotel Julia när jag var på julresa i Rom. Då kostade Julia 700 för två nätter då det var lågsäsong. Julia ligger på samma centrala läge som Trinita. Det ligger precis vid Via del Corso. samma pris.   

Jag rekommenderar Expedia.com

då Hotels.com, Booking.com och Trivago är Mafffia.  De har usel kundservice och lurar dig hela tiden.Varför annonsera i TV för 100.000-tals kronor om du har massor med kunder !  Kolla bara på trustpilot vad de har att säga om Booking.com >>

HOTELLET I FLORENS 24-25 MAJ

HotellHotel Bonciani Palazzo Pitti Broccardi Via Panzani 17, Florence. 24-26 Maj . Incheckning 13.30 . Pris: 1320 kr för två nätter. Ligger 10 min från Domkyrkan, Gågatan och Järnvägsstationen.

Hotell Bonciani var fullbokat och då hittade jag det här nybyggda hotellet med en fantastisk takterass, där poolen hade en otrolig utsikt över Florens . TSH Florence Lavagnini , Viale Spartaco Lavagnini 70 72, Florens, 50129, Italien. 4-stjärnigt hotell med utomhuspool. På Expedia betalade jag 900 kr per natt som medlem. Jag har inte testat det än då jag blev akut sjuk dagen innan jag skulle åka.

HOTELLET I VIA REGGIO 26-28 MAJ

Hotell
Hotel Katy
Via Flavio Gioia 12/14, Viareggio. 26-28 Maj . 1520 för 2 nätter. checkar in 14.00. ut 11.00

Hotel Katy Via Flavio Gioia 12/14, Viareggio. 26-28 Maj . 1520 för 2 nätter. checkar in 14.00. ut 11.00. Stranden ligger på andra sidan gatan. Hotellet ligger längs med strandpromenaden. En 5 stjärnig frukostbuffé.

Hotell Cressi

 Då alla dina favoriter är fullbokade i Rom så finns alltid Cressi .

När jag kommer till Rom ”22 maj”  så kommer jag sent på eftermiddagen till hotellet och därför brukar jag ta ett hotell som ligger på gångavstånd från Termini  (Järnvägsstationen) . Då jag är ute hela kvällen och är på rummet för att sova bor jag på Hotell Cressi som ligger i ett ganska  nedslitet område. Ett enkelrum kostar 450 kr. Jag bodde vid Termini 1988, vid mitt första besök i Rom så jag gillar att tillbringa första  kvällen i detta nerslitna område av nostalgiska skäl. Det finns en väldigt god pizzeria vid Cressi . Det är även nära till flygbussen. Försök alltid att flyga hem på kvällen så slipper du en övernattning. Jag fick hjärnsläpp då jag tänkte att det kostar bara 100 kr att åka på  måndag morgonen, men för att åka på måndagmorgonen så bor du  söndag natt på hotell för 450 så flyget kostar egentligen 550. Att åka på kvällen är bättre då du får sova i din egen säng och kan vara på jobbet direkt på måndag morgonen.

ÄVENTYR PÅ STAN INTE PÅ HOTELLRUMMET

När jag läser gästernas recensioner av olika hotellrum så blir jag förvånad över att gästerna förväntar sig att de skall bo på lyxhotell när de inte betalar mer än 700 kr för en hel familj per natt . De är vana vid att betala 9000 för en vecka till Cypern för hela familjen och då skall allting vara 4 och 5 stjärnigt. Dagens buffé/Charter är alltid billigare än – a la carte, då buffén tillagas tidigt på förmiddagen och står sedan och puttrar hela dagen. De döljer kamelkött och grishals i den goda såsen och många äter sig mätta på bröd och potatis.
Om du vill ha A la carte så måste kocken laga en rätt enbart för dig och då blir det mycket dyrare. Det är andra krav på a la carte. Min guide till en vecka i Italien är gjord för de som inte vill ha ett hotellrum som är större och mer påkostat än deras egen lägenhet. Vill du betala 40.000 för en vecka till Italien ( flyg med SAS kostar 5000, flyg med Ryan Air kostar 500)  så behöver du inte mina tips.
Mina tips är till för de som vill tillbringa en vecka i Italien på samma centrala läge som de som betalar 30.000 per vecka men betalar bara  3500 då du tillbringar inte hela dagen på hotellet. Om du åker på solsemester så tillbringar du mer tid på hotellet, därför har jag också lagt det lyxigaste hotellet på Rivieran. I Rom och Florens är läget det absolut viktigaste så du kan gå hem till hotellet på 10 min och vila.
Du kan även var ute till sent på kvällen och gå hem till hotellet på 10 min, när alla andra som måste ha ett 4 stjärnigt hotell för 1000 kr, får ta taxi för flera hundra varje kväll. 4 stjärnigt på gångavstånd kostar minst 3000 per natt. Alla mina utvalda hotell har frukost, wifi och där är rent och snyggt.
Hotel Katy i Via Reggio är nummer ett bland stadens  72 hotell. De har en fantastisk frukost som innehåller allt. Hotellet ligger även 5 min från stranden. Allt detta får du för 700 kr !!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Lilla Kafferosteriet ett perfekt fredagsmys

Lilla Kafferosteriet bevisar att hög kvalitet klarar sig även i motvind och under svåra tider. Testpatrullen beställde in cappuccino samt deras eget kaffe från Indonesien....

Redbull Winter edition 2022 är fikon_äpple

Årets Winter edition får bottenbetyg av Veckotidningen

Glassen Köld finns nu på Friisgatan 14, Tessinsväg 8 och i Lund

Läst artikeln vi skrev om Köld när de precis startat  

Vi tar höger vid Tivoli besöker Glyptoteket och Torvehallarna

Morgenmad i Dronningens by Jag börjar alltid dagen med att äta en frösnapper till frukost. Det är ungefär som en birkes men större och med...

Athiraa Sveriges första professionella sjöjungfru kan fridyka till 23 meters djup.

Sjöjungfrun Athiraa är Sveriges första professionella sjöjungfru  Den 8 december har du chansen att träffa  Athiraa på Degeberga Julmarknad . Vi  har pratat lite med Athiraa om...