Det händer med brösten – om du inte använder BH på ett tag

Kärt barn har många namn heter det som bekant, och så är det även för bysthållaren!

Behån eller BH:n både stöder, samlar och formar kvinnans bröst och man tror att den funnits ända sedan år 4500 f.Kr.

Den ger som sagt stadga och stöd åt brösten, men får också kvinnans byst att både se fylligare ut och att lyftas. För många är det därför en självklarhet att bära behån, särskilt om man är ute bland folk.

Och en vanlig teori som folk går runt och tänker på är att bröst kanske blir hängiga om man inte använder behå på ett tag. Men det är fel.

Om du i stället visste vad som egentligen händer om du låter bh:n ligga – ja, då skulle du nog garanterat skippa den ett tag. Det finns nämligen flera osynliga fördelar till detta!

Det är enligt en fransk studie som motbevisar teorin om att BH:n förbättrar formen på brösten. Studien utfördes under en lång tidsperiod och kom fram till att bh:n ger brösten bättre form utåt – men samtidigt att den naturliga formen försämras med tiden.

Vad händer om jag slutar använda BH ett tag då? 

Jo, här kommer svaren:

1. Brösten blir större

Det är faktiskt helt sant. Om du inte har BH så arbetar dina bröst- och ryggmuskler mer för att motstå gravitationen, vilket gör att du bli mer rakryggad och starkare. Det får brösten att stå ut mer och se större ut.

2. Du kommer att sova bättre

Att ta av sig en BH som sitter åt efter en lång arbetsdag eller liknande är så befriande – det tror jag alla kvinnor kan skriva under på! Känslan av den där klämmande bygeln eller strama axelbanden kan verkligen sätta sina spår och därför bör du ta av dig din behå en tid före läggdags. Det är framför allt bra att inte somna med BH:n på.

3. Bröstens form förbättras

Vad bh:n gör är att den klämmer åt brösten och motarbetar deras naturliga rundhet. Den gör även att de pekar mindre och mindre utåt eftersom att de trycks in.

4. Dina bröst mår bättre

Vi pratar ju om hälsan för andra delar av kroppen – så varför inte prata bröst? Även brösten kan ju må dåligt. Att ge sig ut i och löpa i spåret utan en sport-bh med ordentlig stadga är som ett exempel ingen bra idé för dina bröst. Men när du går runt i vardagen med en åtsittande BH så påverkas blodcirkulationen negativt. Låt brösten blomstra då och då så kommer de att både kännas och se bättre ut.

5. Din hållning kommer bli finare

Apropå punkt nummer ett så är det bröst- och ryggmusklerna som jobbar med att hålla brösten uppe. Att vara utan BH ett tag kommer att få dig att räta på ryggen för att få fram och upp brösten, utan att du tänker på det!

Gör dina bröst en tjänst – både för utseendet och hälsan! Skippa BH:n lite då och då – och låt formen blomstra till sitt bästa. Dela gärna artikeln för att tipsa andra om detta!

Källa: Medical News TodayNCBICosmo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Danish Girl -Alice Wikanders Oscarsroll

Första anslaget fyller mig med en känsla av att detta är en film att räkna med. Vackra naturbilder och underbar musik som övergår till en tavla som...

Hur du dricker läsk ur en burk på smartaste sättet

När man köper en burk i en butik så vet man inte var den har varit någonstans. Du stoppar bokstavligen locket i munnen, när du...

Nu lanseras världssuccén – Kristallrosén LYV i Sverige

Den unika flaskan ger det friska och franska rosévinet från den anrika vinfamiljen Maison Jeanjean uppenbarelsen av en kristall. Flaskans trendriktiga kristallform leker med ljusets...

ESCAMA-MALMÖS BÄSTA TAPAS

Bredvid Atmosfär ligger Malmös bästa Tapasrestaurang. Min favorit är lammracksen. Du kan även ta ett glas cava . Som dessert rekommenderar jag vaniljglassen med...

En enkel guide till att välja toppar som passar dig

Det finns en del saker att tänka på när man ska välja en snygg topp, och i den här guiden går vi igenom hur...