Fem måsten i New York under 500 kr

Oavsett om det är första eller tionde gången du besöker New York, finns det alltid något nytt att upptäcka.

New York är en stad som ständigt förändras och det dyker hela tiden upp nya saker att uppleva. Visst finns det vissa måsten när man besöker denna metropol, men för dig som vill se någonting annat hittar du här fem tips på sevärdheter i New York. Lite bortanför de vanliga stråken man annars blir tipsad om.

Här är en länk till gratis saker att göra i New York, utomhusbio, utomhuskonserter etc  >>

Att åka upp i Empire State Building  kostar ca 380 kr per person så är ni 4 i familjen så kostar det 1500 kr. Ett billigare alternativ är att åka upp i en Rooftop bar och beställa en drink och gå ut på terassen. En drink brukar kosta 15 dollar.

Problemet är att de mest populära barerna har otroliga köer. Många guider försörjer sig på att glida runt på olika barer med turister som då får gå före i kön. För 69  dollar !!   Det ngår det 3 drinkar och man får gå före kön. Sällskapet får vara högst 40 ! personer. Kan man tänka själv förstår man såklart att de barer som kan låta så mycket folk gå före kön flera dagar i veckan så  är de barerna  inte är jättepoppis. Jag tror att chansen för att det är en turistfälla är ganska stor. Tänk 1 guide 20 gäster 5 gånger i veckan. 100 gäster gånger 500 kr blir 50.000 kr. Det räcker med hälften för att du skall dra in 100.000 i månaden. Om det finns en top 5 lista på Barer så säger det sig själv att de inte kan svälja så mycket folk. det blir 1 populär bar och resten halvpopulära.

Dessa fem tips knäcker inte din budget.

1. NYC Ferry

För samma pris som en tunnelbanebiljett tar den här pendelbåten för New Yorkers dig ända nerifrån Wall Street till 34:de gatan på fyrtio minuter. Perfekt båttur om du vill se alla kända byggnader, broar och frihetsgudinnan på håll. Sitt ute, uppe på båten under de varma månaderna. Biljetten är giltig i en och en halv timme om du vill hoppa av på något av stoppen och ta dig en kort promenad.

(East River) Pier 11 @ Wall Street (Financial District). ferry.nyc

Tips i New York

NYC Ferry

2. The Campbell Bar

Den här vackra historiska baren från början av 1900-talet hittar du på ett så otippat ställe som tågstationen Grand Central Terminal. En trappa upp i byggnaden är denna kulturmärkta bar en oas i allt det röriga som pågår utanför. Baren var en gång det privata kontoret till järnvägschefen John W. Campbell, därav namnet och läget.

15 Vanderbilt Avenue @ 43rd Street (Midtown). thecampbellnyc.com

3. Russ and Daughters

 

Ett måste när du är i New York är att äta en klassisk judisk bagel. Den här butiken har ägts av samma familj sedan början av 1900-talet och är en känd institution för många här på Manhattan. En vacker liten butik som säljer traditionell judisk mat. Det finns inga sittplatser men beställ en bagel med lax och cream cheese och sätt dig på en av bänkarna utanför.

179 E Houston Street (Lower East Side). russanddaughters.com

4. Washington Square Park

 

Washington Square Park, ett måste i New York

I början av femte avenyn i Greenwich Village, omgiven av NYU-universitetet ligger den bästa lilla parken, fylld med roliga människor från alla möjliga olika bakgrunder. Hundpark, lekplats, schackbord, en mängd olika musiker som uppträder, uppläsning av poesi, dansare, studenter och folk som badar i fontänen. Spendera någon timme här och låt dig underhållas av stans underbara människor.

Greenwich Village. washingtonsquareparkconservancy.org

Museum of Arts and Design ett tips i New York

Utsikt från restaurang Robert

5. Museum of Arts and Design

Det är en perfekt storlek på det här konst-och designmuseet, beläget precis bredvid Columbus Circle och den sydvästra hörnan av Central Park. Lättöverskådligt och trevligt, här hittar du alltid någon utställning som är värd att spendera någon timme på. Men det du absolut inte bör missa här är restaurangen Robert som har en underbar utsikt över delar av parken, Uptown och Columbus Circle. Boka ett bord vid fönstret.

robertnyc.com. 2 Columbus Circle (Upper West Side). madmuseum.org

Det vimlar av sight seeing turer som kostar mellan 500-1000 kr. Om du har lite tålamod och läser på hemma så kan du leta reda på alla de turistattraktioner som de visar upp på turerna , gratis. Dessutom slipper du trängas med en massa andra turister och kan ta det i din egen takt.

Tour Highlights

  • See the Empire State Building, featured in King Kong

  • Shop at the market showcased in Manhattan and You’ve Got Mail

  • Take pictures where Marilyn Monroe’s skirt flew up in The Seven Year Itch

  • Go on location to Grand Central Terminal, seen in North by Northwest and Superman

  • Match Central Park filming locations to movie clips from Thomas Edison Shorts to Ghostbusters

  • Enjoy a photo-op in front of the famous bridge seen in Woody Allen’s Manhattan

  • Dessa hightlights kostar 56 dollar .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

We Love you Yeah Yeah GES Yes

Vilken upplevelse att få  uppleva  Premiären på GES sista Turné tillsammans. Det går bara att stanna världen en stund, och det vet Glenmark, Eriksson och...

Tom Ford nya vår-klocka har en prislapp på 3.590 dollar

Nu ger sig Tom Ford in på nya marker, och han avslöjade nyligen att han har börjat arbeta med en klockkollektion. Det skriver Esquire. Tillsammans med...

Key West-Paradise Found

På Amerikas sydspets ligger paradiset,Key West. En söderhavsö men ändå i Amerika. Lika dyrt som Monte Carlo och lika säkert. I KW trivs alla....

Doritos med sourcream and onion vinner i längden

Det är en väldigt god sourcream and onion krydda, så är man en hängiven  sourcream and onion fan  som längtar efter Nachos så är...

Växlingsfirman bluffar då det är billigare att betala med kort utomlands än att växla

Det är DYRARE att växla pengar i Sverige . Det är BILLIGARE att betala med kort och det är kostnadsfritt att ta ut pengar i...