Åk till Key West istället för Bali

Resan:

När du åker till Asien får du jetlag  när du kommer fram. När du reser till USA, får du jetlag när du kommer hem.  Då majoriteten åker till Bali max 10 dagar så kommer du att vara trött under hela resan. Syftet med att resa till ett billigt resmål är väl att du skall stanna där minst en månad, då hotell kostar inte mer 4500 kr för en hel månad. För ett dubbelrum.

bra hotell i Kuta för 150 kr natten .

 SAS kör direkt från Skandinavien  till Miami på 11 timmar.  En retur till Miami i Januari kostar 4000.

Bali  tar 17,5  timmar med en mellanlandning i Doha.  En biljett kostar från 10.000

Då SAS kör direkt till Miami är det svensk medelklass som sitter i planet. SAS  flyger ibland från Norge när de skall till Miami, men flygresan tar ändå inte mer än 11 timmar. 

Qatar som har 100 gånger fler passagerare lyckas alltid bli ett topp 3 flygbolag i världen då de har fler passagerare som röstar på dem. Därför tror alla hippies, backpackers och barnfamiljer att Qatar är det bästa lågprisflyget till Thailand.

Skall du till Bali, klumpas du därför  ihop med alla dessa dysfunktionella som skall till Bangkok då ni alla mellanlandar i Doha. Flygresan är värre än till Gran Canaria då spädbarn skriker under hela flygresan. Mitt tips är att flyga till Singapore med Singapore Airlines och därefter till Bali med Air Asia. Singapore anser jag var ett av världens bästa länder då det gäller : Uppförande, renhet och trivsel.

Reseperiod:

Då de flesta har semester i Juli så är de tvingade att lämna den svenska sommaren och istället sitta på planet i drygt 18 timmar för att kunna skryta för arbetskamraterna att de varit på Bali. Vill du åka genom en resebyrå så startar de inte sina resor förrän den värsta regnperioden är över.

Den billigaste tiden att resa är Januari. Då är det svalt i Key West  22 grader kl 2 på natten. På sommaren är det 40 grader.

På Bali är det regnperiod i Januari  och inlandsvind så stränderna är fulla med skräp och det kan när som helst börja spöregna hela dagen. Utanför hotellet i Kuta  är den berömda stranden och det klarblå vattnet. Plus myggor, vildhundar och alla försäljare som vill erbjuda en taxi, en plats på en motorcykel, en flickvän, massage eller souvenirer.

Säkerhet och Trivsel:

I Key West är det få bilar och staden är så liten att du kan gå runt hela Old Town.  På kvällarna är det lugnt och en fröjd att cykla i den ljumma kvällsvinden. Det finns inga motorcyklar då det är 30 km hastighetsbegränsning i stan. Det är lätt att få tag på en cykeltaxi.

KEYWESTGUIDEN >>


Mest folk är det nere vid hamnen vid solnedgången eller på turistgatan. Brottsligheten är låg och om du sover utomhus kommer polisen. Alla hemlösa lämnar därför Key West då deras härbärge stänger kl 22.00.

HEMLÖSAS BARACK

Polisen kommer 5-10 min efter du ringt. Jag har varit uppe hela natten flera gånger och promenerat hem till hotellet kl 4 på morgonen och det har aldrig varit några problem. De flesta hemlösa och fattiga håller sig nere i downtown eller på Stock Island där alla som jobbar inom turistnäringen bor.

Indonesien är ett otroligt fattigt land där du blir döds-sjuk om du dricker vattnet.  Klagar man på kollektivtrafiken i Florida så är det ännu värre på Bali.

Om du inte vill hyra en motorcykel och ge dig ut i den fruktansvärda trafiken, så får du gå punkt slut. De har en egen variant av Uber men det kan ibland ta mycket lång tid.
Mitt tips är att du bor i Centrum så du slipper köra bil eller motorcykel, då ingen har körkort eller försäkring. Bali är väldigt korrupt så se aldrig en polis i ögonen för då vinkar de in dig så de kan hitta på något sätt att bötfälla dig. Folk kör med motorcykel på trottoaren och  på strandpromenaden då det är för mycket folk på vägarna.

OM du ringer efter en polis, kan det ta en timme innan de dyker upp.  Det är flera vakter som sitter vid bankomaten bara för att inte turister skall bli rånade. Behöver  du opereras, så är Singapore, det närmaste stället där du opereras utan att få inflammation i såret. På alla Apotek försöker de sälja dyra kosttillskott till dig som inte gör någon nytta.

Du blir lätt magsjuk och bor du inte på ett svenskt resebyrå hotell för 24.000 för 10 dagar i Sanur,  så är chansen stor att du kommer att få Bali Belly. Hög feber diarre och du spyr i två dygn.Allt är packat med socker.

Det tre viktigaste sakerna för Balineser är  1. cigaretter 2. mobilen 3. skräpmat och socker. Indoneser begriper inte vad syftet är med Coca Cola light. Om du blir förbannad då de inte lämnar dig ifred kan de slå dig på käften då de anser att du blivit besatt av onda andar.

Det är en stor kulturchock som väntar alla som åker reguljärt första gången till Asien

Prisnivå:

Bali är paradiset för alla som gillar billigt. Ett Hotellrum i Kuta med frukost , balkong och pool kostar 150 kr. Du kan äta nasi goreng för 18 kr, en kall  öl vid havet för 30 kr , en middag för 40 kr. Du kan hitta skithotell för 80 kr om du bokar 2 veckor  och vandrarhem där du delar rum med 5 andra för 40 kr natten.

Key West: Maten är svenskarnas favoritmat.  Prisnivåerna är som i Sverige och det är samma mat. Hardrock Cafe, pizza och kinamat.

Du bokar rum på Blue Marlin Hotel som kostar 200 dollar för ett dubbelrum. Då 10 dagar på hotell med flyg till Bali  kostar 25.000 genom resebyrå så blir inte Key West dyrare. 

Key West Southern Most

Bali

Malmö

Jag har varit på Bali i en månad och i Key West 3 månader så jag har hunnit skaffa mig en uppfattning.

Även om jag flyger till Singapore med Singapore Airlines och stannar där en vecka för att vara utvilad när jag kommer till Bali så är Bali för mycket.  Det är för mycket trafik, för mycket lösa hundar, för mycket mygg, för mycket gatuförsäljare, för skitigt. Det är ett laglöst land där enda anledningen till att Bali är ett paradis är pgr av att det är så billigt. I Vietnam är det ännu värre. Jag hittade ett perfekt hotell efter 1 månad där ett hotellrum kostade 150 kr med frukost, balkong och frukost.

Jag åt grillad färsk bläckfisk till lunch och en grillad majskolv till kvällsmat. På kvällen gick jag ner till stranden och satte mig i en solstol med en kall öl och såg på solnedgången för 30 kr. Då Bali är så nära Australien är alla surfkläder typ Rip Curl väldigt billiga. Det kostar 40 kr att gå på bio.

Men i allt detta är det sanslöst mycket folk och alla tutar hela tiden. Bali är som en sminkad kvinna. Vem som helst kan se snygg ut med rätt sminkning . Bali är en illusion och ett äventyr för ungdomar innan de börjar plugga på högskolan. Att vuxna människor åker reguljärt till Bali, då du kan åka med charter till ett mycket tryggare Thailand, begriper jag inte.

I Key West är det 15 min promenad mellan paradisstranden och stan. På Bali är den mest populära stranden , Kuta Beach. Det är här alla first-timers skall lära sig surfa. Strömmarna är så starka att de flesta kastas handlöst tillbaka till strandkanten när de försöker ta sig ut i havet. Kuta Beach är full med vildhundar som springer runt och pissar och skiter överallt. De morrar och skäller och gillar att springa fram till turister som ligger och solar. Vill du ha det lite lugnare så får du åka till Sanur,>> där de mest populära aktiviteterna är att * Sola * Bada *Äta .

Strandpromenaden i Sanur
SANUR

jag tycker att Sanur ser ut precis som Kuta.

KUTA

Så här ser det ut i Miami

Miami Beach
Om dollarn inte var 10 kr så hade Miami varit billigare än Sverige då Florida har ingen statlig skatt och låg moms. Vid 7 kr är Miami riktigt billigt

KEY WEST

KEY WEST

Kanarieöarna

Kanarieöarna
Walldorf Astoria Santa Maria Resort Key West

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Nyår förknippas av många med en nystart och så har det troligen varit sedan urminnes tider.

  Den 31 december firar vi nyår. Men så har det inte alltid varit. När vi firar det nya årets ankomst och hur vi firar det,...

Orange is the New Snack

När jag beställer in en högrevsburgare så blir det alltid med sötpotatis till , då jag gillar verkligen smaken av pumpa och potatis . Vilken...

Ellen Lemhagen får det bästa ur sina skådespelare i Jöbacks Julfilm

Ellen Lemhagen som gjort en av mina top tio filmer - Kronjuvelerna , där jag upptäckte Alicia Wikander , har gjort en ny film...

Nya stjärnskottet Josefin Söderqvist släpper debutsingeln “Nu från noll”

  Den 23-åriga artisten, låtskrivaren och producenten Josefin Söderqvist från Nynäshamn är uppvuxen med flera musiker och musikskapare i familjen. Den 26 augusti släpper Josefin sin...