Packa som ett proffs och håll stilen på resan

Trots att du inte är hemma, utan full tillgång till din garderob och klädvård, finns det inga ursäkter för att inte vara välklädd när du är på resande fot.
Med en noggrann planering och rätt klädval ser du till att vara hålla stilen, både under resan och framme på din destination.
Det mesta med att resa är härligt: Förväntningar. Upptäcka nya platser. Inspiration. Fascinerande möten med människor. Med sådana äventyr framför sig är det extra viktigt att inte tappa stilen utan att kunna vara sig själv fullt ut. Att kunna vara klädd bekvämt men ändå stilfullt. Att kunna lita på att de kläder du har inte helt tappat formen i väskan.

Här får du  fyra värdefulla tips

1. Planering

Ärligt, hur många gånger kommer du hem med nedpackade saker som aldrig användes?
När det är dags att planera innehållet i din resväska, utgå alltid ifrån de plagg som du känner dig bekväm i och som är rätt för din kroppstyp. Det där plagget i garderoben som fortfarande väntar på rätt tillfälle att bäras (men som aldrig kommer) –  det kommer troligtvis inte ske under denna resa heller. Välj istället bland säkra kort som du trivs i.

Självklart behöver du packa efter den temperatur och de väderförhållanden som väntar på den valda destinationen. Oavsett vilka gäller det att packa ned mångsidiga plagg som dels kan matchas med allt annat i väskan och dels kan bäras till olika typer av tillfällen. Några sådana exempel är den mörka kostym- och bomullsbyxan, den enfärgade och långärmade skjortan, en (under sommaren) ofodrad kavaj och dressade sneakers.

2. Välj rätt väska

Sträva efter att alltid bara resa med handbagage. På alla resor som är en vecka eller kortare brukar det vara möjligt. Du slipper onödig tid vid bagageincheckning, bagageband och riskerar inte allt strul som ett borttappat bagage medför.

 

När man har ett lite utrymme att förhålla sig till och en begränsad vikt är väskan det första du måste optimera. Hård eller mjuk, bära över axeln eller en på hjul. Det finns väskor speciellt anpassade för att resa med bara handbagage som har fler smarta funktioner. Så testade dig runt och glöm inte att kolla vilka måttangivelser som gäller för just de flygbolag du ska resa med.

3. Så ska plaggen packas

Oavsett vilken väska du väljer att packa i så sträva efter att få så få skrynklor som möjligt på dina plagg och accessoarer. Det gör du genom att alltid lägga de tyngsta saker i botten på väskan. Skorna sätter du skoblock i och lägger dem i skopåsar. Slipsar rullar du. Byxorna viker du och i vikvecken lägger du exempelvis ett par strumpor. Skjortorna lägger du omsorgsfullt vikta överst i väskan.
Ett annat smart tips är att resa med de tyngsta plaggen på dig, framförallt när det kommer till jacka, skor och byxor. Den typ av plagg som du kan använda flera gånger.

4. Vika eller rulla?

Här råder de delade meningar: vissa föredrar att rulla (generellt backpackers/nöjesresenären) andra föredrar att vika (affärsresenärer). I slutändan handlar det kanske mest om vilken typ av kläder du har med dig och att anpassa metoden efter innehållet. Kanske är det mest effektivt att rulla allt som inte blir skrynkligt och som sagt att lägga vikta skjortor överst.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Love & Mercy – Gripande film om Brian Wilson

Filmen börjar  i LA  hos en Cadillac återförsäljare där Brian Wilson  (John Cusack) sitter i en bil tillsammans med en förbryllad men öppen cadillac-försäljare...

Våra bästa Klichéer

Det förefaller vara folketymologi för »kliché«. I folklig mun fanns klysja som term för en väl sammanhållen spottloska/slemkluns. En mera abstrakt oral utsöndring fick...

Filmtips om du sett det mesta : Det susar i säven tecknad film av Walt Disney från 1949.

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad är en amerikansk animerad paketfilm från 1949 producerad av Walt Disney Productions och släppt av RKO Radio...

Google Chrome håller inte måttet när det gäller att spara lösenord

Spara inte lösenord i Goggle chrome eller på andra websidor . Skriv upp lösen orden på en lapp som INTE är digital !! Det har...

Kom in och njut av värmen hos Köld !

Eldsjälen och entreprenören Peter Svanberg uppfinner hela tiden nya fantastiska smaker och berättar med hela kroppen för Veckotidningen hur det hela startade. Häng med...