Packa som ett proffs och håll stilen på resan

Trots att du inte är hemma, utan full tillgång till din garderob och klädvård, finns det inga ursäkter för att inte vara välklädd när du är på resande fot.
Med en noggrann planering och rätt klädval ser du till att vara hålla stilen, både under resan och framme på din destination.
Det mesta med att resa är härligt: Förväntningar. Upptäcka nya platser. Inspiration. Fascinerande möten med människor. Med sådana äventyr framför sig är det extra viktigt att inte tappa stilen utan att kunna vara sig själv fullt ut. Att kunna vara klädd bekvämt men ändå stilfullt. Att kunna lita på att de kläder du har inte helt tappat formen i väskan.

Här får du  fyra värdefulla tips

1. Planering

Ärligt, hur många gånger kommer du hem med nedpackade saker som aldrig användes?
När det är dags att planera innehållet i din resväska, utgå alltid ifrån de plagg som du känner dig bekväm i och som är rätt för din kroppstyp. Det där plagget i garderoben som fortfarande väntar på rätt tillfälle att bäras (men som aldrig kommer) –  det kommer troligtvis inte ske under denna resa heller. Välj istället bland säkra kort som du trivs i.

Självklart behöver du packa efter den temperatur och de väderförhållanden som väntar på den valda destinationen. Oavsett vilka gäller det att packa ned mångsidiga plagg som dels kan matchas med allt annat i väskan och dels kan bäras till olika typer av tillfällen. Några sådana exempel är den mörka kostym- och bomullsbyxan, den enfärgade och långärmade skjortan, en (under sommaren) ofodrad kavaj och dressade sneakers.

2. Välj rätt väska

Sträva efter att alltid bara resa med handbagage. På alla resor som är en vecka eller kortare brukar det vara möjligt. Du slipper onödig tid vid bagageincheckning, bagageband och riskerar inte allt strul som ett borttappat bagage medför.

 

När man har ett lite utrymme att förhålla sig till och en begränsad vikt är väskan det första du måste optimera. Hård eller mjuk, bära över axeln eller en på hjul. Det finns väskor speciellt anpassade för att resa med bara handbagage som har fler smarta funktioner. Så testade dig runt och glöm inte att kolla vilka måttangivelser som gäller för just de flygbolag du ska resa med.

3. Så ska plaggen packas

Oavsett vilken väska du väljer att packa i så sträva efter att få så få skrynklor som möjligt på dina plagg och accessoarer. Det gör du genom att alltid lägga de tyngsta saker i botten på väskan. Skorna sätter du skoblock i och lägger dem i skopåsar. Slipsar rullar du. Byxorna viker du och i vikvecken lägger du exempelvis ett par strumpor. Skjortorna lägger du omsorgsfullt vikta överst i väskan.
Ett annat smart tips är att resa med de tyngsta plaggen på dig, framförallt när det kommer till jacka, skor och byxor. Den typ av plagg som du kan använda flera gånger.

4. Vika eller rulla?

Här råder de delade meningar: vissa föredrar att rulla (generellt backpackers/nöjesresenären) andra föredrar att vika (affärsresenärer). I slutändan handlar det kanske mest om vilken typ av kläder du har med dig och att anpassa metoden efter innehållet. Kanske är det mest effektivt att rulla allt som inte blir skrynkligt och som sagt att lägga vikta skjortor överst.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Tre bra tips för att få ditt bagage snabbare efter flygresan

Ibland vill man ha med sina 20 kilo och en hel bag full med shampoo och balsam och då får man checka in sin...

The Alchemist blir bästa restaurang i Danmark i The White Guide.

Under Måndagkvällen den 28 oktober 2019  blev restaurangen The Alchemist utsedd till Danmarks bästa restaurang enligt The White Guide.

Vi har träffat Leon, Joel, Ella och Thia i Matilda The Musical

Nu på fredag den 15 mars är det Äntligen Premiär för  Matilda The Musical, på Malmö Opera. Veckotidningen har pratat med 4 Musikalartister som...

Nya stjärnskottet Josefin Söderqvist släpper debutsingeln “Nu från noll”

  Den 23-åriga artisten, låtskrivaren och producenten Josefin Söderqvist från Nynäshamn är uppvuxen med flera musiker och musikskapare i familjen. Den 26 augusti släpper Josefin sin...

Tre sevärda upplevelser i Köpenhamn

Köpenhamn, Danmarks huvudstad, bjuder på oändligt många sevärdheter och upplevelser. Oavsett om du är på dagstur över dagen, eller stannar för en helg, finns...