Vi har träffat Leon, Joel, Ella och Thia i Matilda The Musical

Nu på fredag den 15 mars är det Äntligen Premiär för  Matilda The Musical, på Malmö Opera. Veckotidningen har pratat med 4 Musikalartister som kommer att vara med i Matilda the Musical.

 

Hur gick det till när du sökte till Mathilda the Musical ?

Thia Skogmar :  Min pappa hittade annonsen om att de sökte barn till Mathilda. Först vågade jag inte söka men min pappa uppmuntrade mig och sa kom igen, så då vågade jag.

Leon Mentori : Vi hade precis haft nyårskonsert på Operan med barnkörerna. Då sa vår körledare att det skulle bli en ny musikal på Malmö Opera som hette Matilda The Musikal . Om man  var mellan 8 och 14 år kunde man söka till den nya musikalen. Då sa jag det till min mamma och sen sökte jag hit.

Ella Strandberg:  Jag var med i Spelman på taket förra året och då sa de ( teamet bakom spelman på taket reds anm) när Spelman på talet spelat klart  att man kunde söka till Matilda, och då sökte jag.

Joel Yebio.  Jag har ungefär samma story som Leon. Det var körledaren som berättade efter nyårskonserten att det var auditions till den nya Musikalen Matilda och då gjorde jag det.

Har du någon i familjen som sysslar med musik och när förstod du att du var bra på att sjunga ? 

Thia : Nej, ingen. Men min pappa har spelat kontrabas. Jag har sjungit en hel del då och då . Jag var med i Spelman på taket, men då var jag statist och ville mest prova på hur det var. Men nu har jag hittat mig grej om man säger så.

Leon: Ingen i min familj sysslar med musik.

 Jag sjöng mycket som barn och det märkte mina föräldrar.Jag brukade gå ut i trädgården och sjunga Erik Sade. Mina föräldrar frågade därför om jag ville söka till kör och musikal, så de fick in mig på det här spåret. Jag var också med i Spelman på taket som statist. Matilda är min första spelroll.

Ella: Ingen i min familj sysslar med musik eller sjunger, så de är glada över att jag kan det här. Jag var och såg på Kinky Boots och tyckte det verkade vara roligt så jag sökte dit och fick då reda på att jag kunde sjunga. Sedan har jag varit med i Spelman på taket och nu Matilda.

Joel:  Hela min familj håller på med musik. Min pappa är basist och min mamma är sångerska, som ger ut album då och då . Mina bröder spelar trummor och håller på med musik. Jag har sjungit hela mitt liv och jag tror att jag fick reda på att jag var bra på att sjunga, då en musiklärare frågade om jag ville söka till musikalen ”En Julsaga”, som gick på Lunds Statsteater 2014-2015. Där spelade jag lille Tim. På så sätt kom jag in i musikalvärlden. Sedan dess har jag varit med i Kinky Boots och Spelman på taket.

Vad var det svåraste i Matilda för dig ?

Thia: Inget är särskilt svårt, men det kan vara ganska jobbigt att dansa medan man sjunger, för det är det mycket av i Matilda.

Leon:  Jag tyckte det var ganska svårt i början med dansen, eftersom jag hade inte dansat så mycket tidigare. I Matilda är det första gången som jag dansar på riktigt. Vi har jättebra danslärare som har lärt oss jättemycket så nu känner jag mig säker i dansen.

Ella: Jag håller med Leon. När jag började på Matildaskolan, hade jag aldrig dansat professionellt.  Att sjunga samtidigt som man dansar är också svårt, då man får slut på luft. Man får lära sig en speciell andning, som gör att man kan ta luft upp i ryggen. Vi kallar det vingar .

Joel: Jag tycker också att det här med konditionen är svårast. Att kunna dansa och sjunga samtidigt. Höga toner är också svåra att sätta.

Är det inte svårt att lära sig alla texterna ?

Thia :  Jo i början var det lite svårt men nu har det smällt in och jag tycker jag kommer ihåg det. Man måste sova väldigt mycket annars kommer man inte att orka med att både gå i skolan och var med i en musikal.

Leon: Jag tyckte inte det var så jättesvårt, då teaterläraren gjorde så vi fick in det i huvudet. Det är klart att man blir trött, men då får man ta lite ledigt från skolan. Tack vare att vi kan få mycket av undervisningen digitalt så är det mycket enklare att hinna med både skola och musikal.

Ella: Vi har haft ungefär ett år på oss att lära oss rollen, och det är bra för jag har ganska svårt att komma ihåg manus. men nu sitter det. Sången är lite som en dans. När man väl har lärt sig texten så sitter den där precis som dansen. Det tycker jag är skönt.

Joel: Jag håller med om att det är svårt i början, men om man övar regelbundet så blir det mycket enklare till slut. Jag går i åttan så för mig har det varit mycket pluggande och repetitioner.

Hur känns det nu en vecka innan premiären ?

Thia : Det är lite nervigt, men jag tror det kommer att gå bra då vi har övat i nästan ett år. Det är väldigt mycket fokus på premiären och jag ser verkligen fram emot den .

Leon:  Det känns jättebra. Vi har fått våra kostymer och det ser jättefint ut på alla. Man får lite mer energi och kommer in i rollen med hjälp av kostymen.

Ella:  Jag är lite nervös ,då i början på Musikalen skall vi ha lite coola kläder och där har jag ett par speciella axlar på min kostym som inte går så bra för tillfället. Annars tycker jag allt går jättebra.

Joel : Jag är också lite nervös, men känner mig ändå rätt trygg då vi har hållit på så länge. Jag känner mig trygg i rollen och taggad inför premiären.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Reklamfilmer kändisar gjorde innan de blev kända

Alla kända filmstjärnor har alla fått börja med reklamfilm. Här är några favoriter med nu världsberömda skådisar.  

Går det att skilja hjärna och medvetande åt ?

Medvetandet är inget som hjärnan producerar, utan något som skapar länkar inuti den Det menar Uppsala-forskaren Michele Farisco, som utvecklat en ny modell för att...

Många gör fel när de blir sjuka utomlands

Fler svenska turister vänder sig till hotellreceptionen än till sitt försäkringsbolag för att få hjälp med vård under utlandsvistelse, enligt en undersökning från försäkringsbolaget...

WELCOME TO CALIFORNIA

viktigt att veta USA har blivit sanslöst dyrt nu när dollarn är 9.62 ( 11 april 2017) . Det gör att när dollarn var 7...

Regeringen har valt att skärpa reglerna om studiemedel vid utlandsstudier

  Regeringen förtydligar bestämmelserna om när studiemedel inte rimligen bör lämnas. Dessutom, för att minska risken för bidragsbrott och hög skuldsättning, har regeringen fattat beslut om...