Anna och Alice är Matilda i Malmö Operas nya Musikal

Den 15 mars får Musikalen Matilda , premiär på Malmö Opera. Efter nästan ett års träning så är nu 23 barn äntligen redo att ge allt för publiken. Veckotidningen har träffat två av de fyra tjejerna som spelar huvudrollen Matilda. Anna Heerulff Christiansen 13 år och Alice Jönsson 9 år. Det som är mest imponerande med dessa skådespelerskor är att förutom att de spelar huvudrollen så har Anna fått lära sig svenska då hon är från Danmark och Alice spelar två stora roller både Matilda och Amanda. 

Hur gick det till då du sökte till Musikalen Matilda 

Alice :  Min storasyster satt i soffan och kollade lite på internet. Då hittade hon där att man kunde vara med i den nya Musikalen Matilda. Då frågade hon mig om jag ville söka till Musikalen Matilda och då sa jag såklart vi kan ju prova. Vid den första audition fick vi sjunga en valfri låt. Där gick jag vidare till nästa audition där skulle vi sjunga, dansa och spela teater. Sedan gick vi vidare till Matildaskolan (60 barn reds anm). Där gick vi tre gånger i veckan och hade sång,teater och dans. Slutligen valde de ut 23 barn som kommer att vara med i Musikalen. Jag kommer att spela Amanda och Matilda.

Anna : Jag fick reda på det av koreografen till Matilda. Han var även koreograf till en annan musikal som jag deltog i. Han ringde min danslärare och frågade om han kunde ringa min mamma. Han ringde min mamma och frågade om jag ville komma på audition. Efter den kom jag med i Matilda skolan. Där gick jag till sommaren och efter sommaren fick jag reda på att jag kom med i musikalen Matilda. Där avslöjade de också  att jag skulle spela Matilda och jag blev jätteglad.

Har du några i familjen som sysslar med musik ?

Alice: Ja, min storasyster Elin. Vi sjunger i kyrkokören på julafton. Under allsången i Höllviken sjöng jag och min syster varsitt solonummer för en publik på 1000 personer.

Anna:  Nej, jag tror att det är något som jag själv har hittat. Jag älskar att sjunga,dansa och spela teater.

Är det första gången du är med i en Musikal ?

Alice: Ja, det är det och något som jag kommer att fortsätta med i hela mitt liv.

Anna: Jag har varit med i flera musikaler i Danmark, bland annat ”Ronja Rövardotter” , ”Annie Get Your Gun” och ”Into the Woods”. Matilda The Musical är den absolut största uppsättning som jag har varit med om.

Vad var det svåraste i Matilda för dig ?

Alice: Koreografin var svår i början. Men när man övat flera  gånger så kan man det och då blir man jätteglad.

Hur reagerade du när du fick frågan om du ville bli Matilda ?

Jag skrek rätt ut : whoo hooo . Jag blev jätteglad när mamma sa att jag skulle vara understudy (inhoppare) för Matilda rollen. Det har varit fantastiskt roligt.

Hur har du kunnat lära dig Matilda rollen på fyra veckor  ?

Jag har haft stor hjälp av min storasyster men främst av min mamma som hjälpt mig att lära mig alla cirkussagorna.

Vad var det svåraste i Matilda för dig ?

Anna: Det svåraste med Matilda rollen var självklart att lära mig svenska. Jag kunde inte säga någonting på svenska, innan jag började. Men nu kan jag. Jag tycker inte det är så svårt att lära mig text utan att lära mig svenska har varit det svåraste för mig.

Hur känns det nu en vecka innan premiär ?

Alice :  Det känns jätteroligt och spännande. Jag är så taggad för det. Men det är lite nervöst, för hela Operan kommer att vara full av folk. Alla kommer att vara så spända inför den Nordiska premiären.

Anna : Jag är jättetaggad. Det är så roligt att hålla på med Matilda Musikalen. Idag var första dagen med publik. Det var jätteroligt och jag var lite nervös när jag gick in på scenen, men sedan var det bara roligt då man har det i kroppen och kan alltihop. Det kommer att bli jättebra !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Pantheon i Rom

Det kostar inget att besöka Pantheon Beskrivning till hur du kommer till Pantheon Det som utmärker Hadrianus Pantheon, och det som templet är mest känt för,...

Svenska Sångerskan Elin Malmgren debuterar i Wallmans nya Dinnershow -VIVA

SÅNGERSKAN ELIN MALMGREN , ÄR 29 ÅR OCH KOMMER FRÅN  KARLSHAMN. Hon är utbildad i Stockholm, men har spenderat de senaste åren i Oslo. Hon...

Sicario-Soldado är mycket action för pengarna

Första kyssen och första linan går aldrig att upprepa. Därför jämför jag inte uppföljare på samma sätt som föräldrar inte jämför barn. Sicario 2 är...

Nya Batman är 1 timme för lång men skådespelarna och fotot räddar filmen

PÅ 80 talet när majoriteten rökte så var maxtiden på en bio film 1.45 efter det blev det rökpaus. Jag minns att det var paus...