Åsa Fång spelar Matildas mamma i Matilda the Musical

Åsa Fång har tidigare spelat med i Spelman på taket och Pippin på Malmö Opera. Hon har även fått Guldmasken för sin roll som häxan i Trollkarlen från Oz.

Har du någon relation till Roald Dahl ?

Nej det hade jag inte innan jag fick rollen. Jag har inte sett musikalen, men jag har läst boken som musikalen baseras på. Den är fantastisk, den är väldigt rolig att läsa. Det finns de karaktärer som är jätte elaka  och de som är väldigt snälla och mamman tillhör ju inte de som är jättesnälla. Hela familjen stöter ju bort Matilda, då de tycker hon är väldigt konstig. Hon kan ju läsa och det gör vi inte i vår familj. Vi tittar på TV. Matilda har ett sätt att lära sig och vi har vårt sätt säger hon med glimten i ögat.

Har du varit med och arbeta fram din sminkning ?

Ja, man pratar ju med Astrid Lynge Ottosen som har gjort kostym och mask.  Hon har en idé och sedan pratar hon med maskavd  och sedan pratar jag med henne. I det här fallet så kände man ganska direkt, att den här masken är perfekt.

Var hittar du inspiration till din roll ?

Det är sådant som man arbetar fram. Jag tänker att hon är lite långsammare, det går inte så snabbt i hennes huvud. Jag hade en tanke innan jag började och så arbetar man fram den under tiden man repeterar och pratar med sin motspelare. Vissa bitar håller och andra bitar ändrar man och jobbar där fram något nytt.

Har du jobbat med barn tidigare ?

Ja, i Billy Elliot

Jag spelade dansfröken. Det som är det härliga  att jobba med barn är att de är så ärliga och direkta i sina utryck. De har inte börjat med att tänka efter hur de skall uttrycka sig utan det är väldigt rakt, enkelt och ärligt med en gång och det påverkar också  mig på ett positivt sätt.

Hur gör du för att inte bli förkyld nu när det fortfarande är förkylningstider. ?

Nej, det kan man inte värja sig emot utan man får äta vitaminer och tvätta händerna ofta.

Hur känns det nu en vecka innan premiären ?

I den här perioden så tänker man alltid ,Oh, jag skulle vilja repa mer. Sedan så är det mycket teknik i den föreställningen som skall falla på plats och det vill man öva på. Jag är väl där, där jag brukar vara. Ena dagen så känner man sig kass, och den andra dagen så tänker man ”Jamen det här sitter” säger hon och spricker upp i ett stort leende.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Sjöjungfrun Athiraa kan vara under vattnet i 3 min

Vad var det som gjorde att du blev Sjöjungfru ? Jag föddes 1989 och det var samma år som Disney´s  Den lilla sjöjungfrun fick premiär....

C´mon C´mon är en klockren dramafilm för cineaster

Joaquin Phoenix är vår tids Marlon Brando och Laurence Olivier. En karaktärsskådespelare av rang. Hans senaste film , är en humoristisk dramafilm med roadmoviekaraktär Phoenix ...

Ny Bok om Champagne – Den Perfekta presenten

Den nya boken om Champagne är en gedigen uppslagsbok för oss som vill lära oss mer om Champagne. Den är på över 300 sidor...

JOKER- EN AV ÅRETS BÄSTA FILMER

Förra gången jag blev lika imponerad av en film var när jag såg Sicario och  Bad Times at the El Royale. Joker har en stämning...