Vanligt att tonåringar dricker alkohol på föräldrafria fester

I en undersökning* som IQ genomfört bland 512 ungdomar mellan 14 och 17 år, har 9 av 10 (92 procent) svarat att de tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med föräldrafria fester.

Samma fråga har ställts till föräldrar i en parallell undersökning*. I samband med höstlovet och halloween ökar risken för att ungdomar kommer i kontakt med, och dricker, alkohol. Undersökningen visar att ungdomar själva tror att det är mycket vanligt med alkohol på föräldrafria hemmafester medan endast 39 procent av föräldrarna uppger att de är oroliga för att deras barn ska dricka alkohol på föräldrafria fester.

– Som förälder kan du alltid göra skillnad. Därför är det viktigt att du har en realistisk bild av vad som händer på föräldrafria fester. I undersökningen har majoriteten av ungdomarna svarat att de tycker det är bra att föräldrar finns tillgängliga om något skulle hända och att det är bra att föräldrar sitter uppe och väntar när barnen varit ute under kvällen. Att vara tydlig som förälder när det kommer till alkohol är något många ungdomar uppskattar och ett sätt att visa att du bryr dig, säger Karin Hagman, vd på IQ.

Ytterligare resultat från undersökningen bland ungdomar

96 procent svarar att de tycker det är bra att föräldrar finns tillgängliga om något skulle hända. 9 av 10 (90 procent) uppger att det är bra att föräldrar har tydliga regler kring hur de ser på alkohol.

– Alkohol är en källa till oro för de flesta tonårsföräldrar, även om undersökningen visar att föräldrar kanske inte alltid vet att det dricks alkohol på föräldrafria fester. Är du osäker på vad du som förälder kan göra är ett tips att prata med andra föräldrar för att diskutera och utbyta erfarenheter. Eventuellt kan ni också sätta upp gemensamma regler för era tonåringar, säger Karin Hagman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Regeringen har valt att skärpa reglerna om studiemedel vid utlandsstudier

  Regeringen förtydligar bestämmelserna om när studiemedel inte rimligen bör lämnas. Dessutom, för att minska risken för bidragsbrott och hög skuldsättning, har regeringen fattat beslut om...

WELCOME TO CALIFORNIA

viktigt att veta USA har blivit sanslöst dyrt nu när dollarn är 9.62 ( 11 april 2017) . Det gör att när dollarn var 7...

VECKOTIDNINGENS BÄSTA HOTELL I MIAMI

South Beach Hostel om du vill  bo i ett lugnt område på ett billigt bed and breakfast , där lokalbefolkningen bor. 10 min  promenad...

Lunchen på Chinatown i Helsingborg är en riktig hit

I Helsingborg till höger om Dunkers kulturhus, ligger kinarestaurangen Chinatown De erbjuder varje dag en lunch för 98 kronor inklusive bubbelvatten och kaffe. Då finns...

Flygande Jacob en svensk klassiker

Receptet publicerades första gången 1976 och upphovsmannen lär vara Ove Jacobsson verksam inom flygfrakt. stek 400 gram kycklinglårfilé lägg kycklingen i en ugnsfast form blanda 1 dl...