6 efterrätter som går att förbereda dagen innan

 

Alla älskar en dessert som går att förbereda – helst dagen före. Här bjuder vi på sex efterrätter som kan vara både goda och exklusiva.

Oavsett om det vankas fest eller du bara vill sätta lite extra guldkant på tillvaron känns det lyxiga med dessert. De allra bästa efterrätterna går dessutom att förbereda i förväg – och kräver minimal ansträngning strax innan servering.

Här är sex desserter som går att förbereda:

1. Tårtor

De allra flesta tårtor blir godare och framförallt saftigare om de får stå i kylen en natt innan servering. Låt tårtan stå inplastad eller i en kartong för att undvika att den eventuellt drar åt sig andra lukter i kylskåpet. Gör sedan dekoration och tårtans ytskikt, till exempel grädde och färska jordgubbar, samma dag som den ska serveras.

2. Pannacotta

Pannacotta är ett perfekt avslut på en god middag. Den är enkel att göra, frisk i smaken och står sig en till två dagar i kylskåp. Gör i ordning i portionsstorlek och plasta glasen innan du ställer in glasen i kylskåpet.

3. Glass

Glass kan du enkelt göra själv. Oavsett om du gör klassisk gräddglass, isglass, parfait eller kanske gelato kommer det garanterat bli en uppskattad efterrätt. Gör glassen dagen innan och nyttja nattens alla timmar till att frysa.

4. Pajer

Många pajer går att tillaga en vecka innan de ska serveras och sedan förvaras i frysen. Exempelvis kan du förebereda din citronmarängpaj ända fram till det absolut sista steget. Strax innan serveringen bränner du sedan marängen så den får en gyllene färg. Bränningen i sig kan vara värt att visa gästerna…

5. Chokladmousse

Precis som med pannacotta kan du förbereda chokladmousse dagen innan, plasta in glasen och låta stå i kylskåpet under natten. Innan servering kan du med fördel riva mörk choklad över moussen eller dekorera med färska bär eller kanske lite färsk mynta.

6. Kladdkaka

Kladdkaka blir bara godare dagen efter, kanske är det för att ingredienserna blir saftigare precis som för tårtan? Ta ut kladdkakan ur ugnen 2 till 3 minuter innan den egentligen ska vara färdig. Låt den sedan stå inplastad i kylen över natten. Kladdkakans mitt får då en härligt seg chokladkonsistens som dina gäster kommer att älska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Bästa champagne inför nyår : Philippe De Nantheuil Brut

Bubbelpanik? Lugn, vi löser det. Vinguiden rekommenderar fem av de bästa champagnerna som finns i Systembolagets fasta sortiment. Men skynda, snart tar året slut....

Så viker du kavajen för resväskan

Ibland har man helt enkelt inte möjlighet att bära med sig en resegarderob, och måste helt sonika packa ner kavajen i väskan. Vilket, helt i...

Vi testar Chop Chop Asian Express som fyller 10 år

Nu fyller Chop Chop 10 år och därför gör vi en ny test. Sedan sist har de infört  noll tolerens för plast, vilket innebär att...

Så håller du vikten efter 40 genom att äta mindre

Mätt betyder gå upp i vikt. för 100 år sedan då 80 % av allt arbete var fysiskt så behövde vi äta rejält. Vi gick...

ICA:s Tortillachips förlorar mot Doritos

Den gamla sanningen "Den som köper billigt, köper dyrt", stämmer fortfarande till 100 %. ICA:s Tortillachips doftar gott och känns ok när du stoppar in...