Hotell Hovs Hallar är tre semestrar i ett paket

Så fort jag kommer in i rummet fylls jag av ett behagligt lugn.

Jag får förnimmelser av både barndomens sommarstuga och en efterlängtad utlands semester.Jag går ut på terassen och ställer mig barfota på trädäcket och andas in urskogens kraft eller qi som det heter inom österländsk filosofi. Det bara rusar in livskraft i mig. Närmare naturen kommer du inte utan tält är hotellets fyndiga  slogan.

utsikt utanför Hotellet

Jag känner mig verkligen som ett med naturen då mitt rum vätter mot skogen. Du kan röra vid oslaget högt gräs med handen precis utanför terassen. På Havsgården nr 16 där jag bodde  var det ingen insyn. Något som verkligen uppskattas i den tropiska hettan då du om du vill, kan gå helt naken i ditt rum. Det känns som du bor i en sommarstuga mitt ute på landet med stengärsgård utanför fönstret. Doft av barr och lövträd sprider sig i rummet.

Att ta sig till Bokskogen i Malmö tar sina timmar . Här kan du bara gå ut på terassen och pang så är du i bokskogen. För att sedan efter en svalkande dusch, på 3 minuter enkelt promenera till Restaurangen, där du slår dig ner vid ditt bord och avnjuter en underbar Grillbuffé.

Det finns även en Kakbuffé och till min stora förtjusning: En Glassbuffé. Ur högtalarna strömmar stämningsfull musik från husbandet. Lagom till solnedgången dricker du som avslutning en god kopp kaffe. Min far uppskattade alltid det som han kallade ”Herrgårdspensionat” .

Hotell Hovs Hallar lyckas med konststycket att slå tre flugor i en smäll.

Först det svala stengolvet i rummet som ger känslan av Grekland, sedan doften av skog och hav  som för tankarna till barndomens sommarlov och slutligen hotellets magnifika matsal med dess delikata buffé  som påminner mig om svunna tiders herrgårdspensionat med havsutsikt ,god mat och musikunderhållning.
Om du vill förfesta istället för en date med moder natur så finns det flera  stora jacuzzi där du kan avnjuta en kall öl eller en sval cider. Efter en kvällspromenad är det så dags att dra sig tillbaka och somna mätt och belåten. Du känner dig totalt avslappnad, nöjd och belåten. Lövens susande vaggar dig tryggt till sömns. Efter en god natts sömn står den väl tilltagna frukostbuffén och väntar på dig. Ägg och Bacon, Yoghurt, bullar och ett stort fruktfat. Jag var fortfarande ordentligt mätt efter buffén så jag drack mest proviva blåbär och en tallrik havrefras med mjölk.

Nu under hösten har Hotell Hovs Hallar olika teman som ingår i ett gosigt paket.

Du har två tillfällen  till med grillbuffén>>. 

24 Augusti  startar skaldjursbuffén.>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Pantheon i Rom

Det kostar inget att besöka Pantheon Beskrivning till hur du kommer till Pantheon Det som utmärker Hadrianus Pantheon, och det som templet är mest känt för,...

Skånska spritfabriken är Etik, Enkelhet, Renhet och Friskhet

Jan Rothman  är master blender  på Skånska Spritfabriken och har  en bakgrund från Moët-Hennessy där han jobbade med affärsutveckling men över tid blev han...

C´mon C´mon är en klockren dramafilm för cineaster

Joaquin Phoenix är vår tids Marlon Brando och Laurence Olivier. En karaktärsskådespelare av rang. Hans senaste film , är en humoristisk dramafilm med roadmoviekaraktär Phoenix ...

Nya stjärnskottet Josefin Söderqvist släpper debutsingeln “Nu från noll”

  Den 23-åriga artisten, låtskrivaren och producenten Josefin Söderqvist från Nynäshamn är uppvuxen med flera musiker och musikskapare i familjen. Den 26 augusti släpper Josefin sin...

Last seen Alive en bra thriller

  Gerhard Butler producerar och spelar huvudrollen i en gastkramade thriller. Det är sällan jag blir så uppslukad av en film. Filmen är som ett kinder...