Las Vegas- The City of Sin

Innan Smartphones så var Las Vegas, valspråk. Det som händer i Vegas, stannar i Vegas. Nu när alla videofilmar allt så är det svårt att göra saker som inte hamnar på youtube. Alla tror att du kan uppföra dig hur som helst men det stämmer inte. Det är bara på The Strip som du får dricka alkohol på trottoaren. Dessutom är prostitution  och drogförsäljning förbjudet.

Du åker till Las Vegas med Megabus från baksidan av Union station där alla bussarna står. Du går igenom hela Union station och kommer ut  på baksidan vid Patsaouras Transit Plaza Bay 8.  Ju tidigare du bokar biljetten desto billigare blir biljetten.

De flesta åker till Las Vegas under sommaren när det är som dyrast. Då har de semester och det är 40 grader varmt .Då är det lika mycket folk som på Malmöfestivalen och allt är superdyrt. Under juni-sept kostar det 36 dollar enkel med megabus.

Min favorit tid är februari då det är 22 grader på dagen och 12-14 grader på kvällen.  Bussbiljetten kostar 50 kr ( 5 dollar )  eller om du vill åka för 10 kr ( 99 cent ) under dagen då det är stekhett i bussen och fullt med knäppa folk.

Fördelen med Las Vegas är att det finns ingen luftfuktighet då det ligger i öknen. När du kommer upp ur poolen blir du torr på 5 min då luften är helt torr. Så 40 grader känns bara som 30. Anledningen till att jag ändå åker på vintern är pgr av att det är för mycket folk i Vegas från 1 Maj. Det är dessutom enklare att ta en restresa i Maj och bo på ett bra hotell en vecka i Grekland och spara USA till vintersemestern då det är plågsamt i Sverige.

När du kommer till Vegas ligger busshållplatsen minst 1 timme utanför stan mitt ute i öknen. Försök ta en expressbuss . Du köper biljett på bussstationen i en automat. Jag åker till Freemont som är den gamla delen av Las Vegas.När jag hoppat av bussen  svänger jag höger  och går ut ur Vegas ut på landsbygden till jag kommer till Las Vegas Hostel.  

 I Februari är det lugnt på Las Vegas Hostel, så om du bokar en säng i ett 8 bädds rum så är chansen 80 % att du bor där ensam i en hel vecka. En natt kostar 18 dollar. Ett hotellrum kostar 50 dollar och har du den budgeten så kan du hellre bo på Golden Nugget.

Las Vegas Hostel har ett stort kök där du kan laga mat och en pool som du kan använda från och med maj då den är inte uppvärmd. Däremot så har de lagat jazuccin så nu kan du sitta i den även under kyliga vinternätter. Utanför hotellet är det no mans land . Ett par killar från ett mellanösternland driver en närbutik  bredvid Las Vegas Hostel, som jag brukar gynna istället för Seven Eleven som ligger över gatan. Ibland går jag över till 7/11 då de oftast säljer öl eller energidryck billigare om du köper en fyrpack.

De senaste åren har myndigheterna stängt de kvarvarande hotellen ute på vischan då det var tillhåll för kriminella och det förekom väldigt mycket droghandel. Det ser nästan ut som en spökstad när du går ut till Las Vegas Hostel.

 Ingen har semester under februari så du kan bo på Flamingo Hotel för 3-400  även om det  ligger mitt på The Strip, granne med svindyra Bellagio och Ceasars Palace. Det bästa med Vegas är att du får snabbt en bra bonus. Om du bott på samma hotell 3 gånger får du bättre utsikt och finare rum. Du har ett bonuskort som du drar i kassan. Det finns även en app som heter

Hotels To Night

som erbjuder superlåga sista minuten priser på hotell i Vegas .

The strip -Las Vegas huvudgata

Med hjälp av appen hittar du  ett hotellrum på Flamingo som kostar 300 kr. Inte mer än dubbelt så mycket som vandrarhemmet. Ceasars Palace är rena skräpet.
Jag rekommenderar istället Luxor som är det Egyptiska hotellet. Det är visserligen lite utanför The Strip men jag gillar verkligen rummen.
Det är ett fyrstjärnigt hotell så det brukar gå på 560 kr inklusive turistskatt.När du skall äta frukost på morgon tar det minst 10 min att gå från rummet till frukostbuffén, så stort är hotellet.

Turistskatt

I Vegas har de kommit på ett smart sätt att få hotellrummen att se billigare ut. De drar bort momsen och sedan får du betala den vid disken då du checkar in. Så du får alltid räkna med att rummet blir 100-200 kr dyrare. Andra hotell som är kul att bo på är mot gamla Las Vegas. Las Vegas började byggas vid järnvägsstationen. Det gamla Las Vegas kallas nu Freemont, där de äldsta hotellen ligger. Tidigare byggde man vidare på  Vegas bakom järnvägsstationen och österut. Det var gangstern Bugsy Siegel som byggde det första hotellet på det som nu heter The Strip. De flesta hotellen på The Strip har rivits för att ge plats åt dagens mastodontbyggen som Bellagio, Bally, Caesars Palace, Treasure Island, Ventian  MGM Grand , Excalibur och Luxor.

Bra Hotell utanför the strip

 Cirkus Cirkus  som har cirkus som tema är ett cirkushotell där de har uppträdanden varje dag med clowner och trapetsartister. Det ligger halvvägs mellan The Strip och Old Las Vegas.Det kostar inte mer än 50 dollar då det ligger ute på vischan och är lite slitet. Men jag tycker helt klart det är ett kul hotell att prova på.
Min absoluta favorit är Golden Nugget som finns mitt i Freemont. De  har en helt otrolig buffe som har så många rätter att jag omöjligt orkar äta allt. Det finns ett showpaket där det ingår buffé och show. Du har då 2 timmar på dig att äta allt du hinner från buffén innan det är show. De har en helt makalös dessertbuffé med äpplepaj, kladdkaka , toscakaka och 8 olika sorters glass. Sedan har de ett jättemysigt poolområde ,där du kan ligga i jazzuccin till 2 på natten och dricka drinkar för 100 kr styck. Framför dig har du ett jätteakvarium med hajar och andra färgglada fiskar.  Det finns även en vattenrutschbana som går genom hajakvariet i ett genomskinligt rör. Blir du hungrig finns det  flera olika restauranger och snabbmatsställen. Ute på gågatan i Freemont har de flera olika scener med Popkonserter, trollkarlar och musikaler. På vissa klockslag har de Lasershower.

Freemont

är bra på det sättet att det är bilfritt. Då folk kör i 80 km på The Strip har man fått bygga broar över The Strip som folk får åka rulltrappa  upp till för att ta sig över. i  början i maj så är det fullproppat i rulltrapporna och du får ha tålamod om du vill över gatan.

De flesta brukar fråga mig vad gör du i Las Vegas en hel vecka om du inte spelar på Casino ? Det samma som jag gör i andra storstäder. Det är kul att gå runt och titta på folk på alla de stora hotellen.  Det är pampiga hotell med många spännande affärer och många smaskiga snabbmatsställen.
Då frukosten inte ingår i hotellpriset har jag hittat ett favoritställe som jag brukar gå på när jag vill äta en extra god frukost. Det är den franska bistron vid Eiffeltornet.

De flesta hotellen är lika stora som flygplatser

Det är ofta krogrundor i las vegas med las vegas hostel. 

Sedan brukar vi ha efterfest i poolen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Tintin slår världsrekord på auktion

26 miljoner kronor blev slutpriset när en målning av Tintin-tecknaren Hergé gick under klubban på ett auktionshus i Paris under torsdagen. Den refuserade skissen blev...

10 smarta tips som ger dig fina fötter

Våra fötter ger oss rörelsefrihet! Krånglar de märks det snart i resten av kroppen. Ego har 10 enkla tips som ger dig fina, friska...

Furiosa i Mad Max gör comeback

Filmregissören George Miller har glädjande besked till alla som väntar på mer dystopiskt vägraseri. Två uppföljare till "Mad Max: Fury road" är nämligen på...

Ta express tåget på 90 minuter från Rom till Florens

Efter ett par hektiska dagar i Rom så är det dags att åka till Toscana och Florens som tack vare den inflytelserika familjen Medici,...

Tre bra tips för att få ditt bagage snabbare efter flygresan

Ibland vill man ha med sina 20 kilo och en hel bag full med shampoo och balsam och då får man checka in sin...