Innan vi går in på Tonicen,  så är det viktigt att ta upp glaset. Ska det vara ett High-ball glas eller en vin kupa? Traditionellt i England så är det high-ball som gäller medan i Spanien är det en  stor vin kupa som gäller ,för den (precis som vin) avger mer arom och smak. Smak kommer till 80% av doften så en vin kupa gör skillnad.

Vi har plockat ut  tre stycken  som passar fantastiskt bra, där var och en har en egen liten tvist till en bra GT. Det är Erasmus Bond Dry Tonic Water, East Imperial Burma Tonic Water, och Fever-Tree Tonic Water.

Erasmus Bond Dry Tonic Water har smak av grapefrukt, blodapelsin och bergamott; och när man blandar den till en Gin & Tonic så kommer G-Gins smaker som kardemumman och peppar fram och lyfts upp av den lite bittra grapefrukten till en ljuvlig smak. Det är en Tonic som ger mycket utrymme för Gin:en att träda fram och ge smak. En perfekt tonic för vår  G-Gin. Måste provas !

East Imperial Burma Tonic water är lite sötare , med en härlig syra som gör en utomordentligt god ‘G’-G&T. Den ger en fin smak av Lemongrass och lime som blandas väl med skånska spritfabrikens ‘G’-Gin. Den lite sötare tonicen lyfter även fram kardemumman mer och den blir ljuvlig tillsammans med lemongrass smaken. En favorit bland de som föredrar en sötare tonic.

Fever-Tree Tonic Water är en söt Tonic, men inte alls lika söt som andra tonics, utan ger en behaglig smak av bitterhet tillsammans med apelsin och citron och tillsammans  med ‘G’-Gin en fantastisk Gin & Tonic.

 

 

Receptet på ‘G’-Gin & Tonic:

Fyll en stor vin kupa med is. (Se till att ha bra is som inte vattnar ner din GT)

Häll i 4cl ‘G’- Gin

Fyll på med 8 cl Tonic  – enligt ovan (Förvara din Tonic i kylen och var försiktig med kolsyran när du häller upp den. Kolsyran vill du ha kvar).

Välj sedan hur du vill garnera din ‘G’-G&T. Här har du tre alternativ som passar:

  1. Pressa i en klyfta citron och släpp ner den efteråt i glaset

  2. Ta några blad av din favorit ört som timjan eller rosmarin, lägg dom i handen och klappa ihop händerna så att örterna öppnar upp sig och lägg i drinken.

  3. Ett tredje alternativ är att lägga i en bit mango skal och vrida några varv med peppar kvarnen.

Rör om sakta, drick och njut!

G-Gin har blivit utsedd till bästa Gin av DinVinguiden.se . Du kan beställa den på närmaste systembolag,G – Gin, #31139, 50cl, 327 kronor. 

Tonicen köper du på Torna Hällestads lanthandel.