Florens -Huvudstad i Toscana

När du kommer till Florens , ligger hotellet bara 5 minuter från tågstationen.

Florens turistattraktioner finns under ett ganska begränsat område med gångavstånd från stationen och vårt hotell. Då jag vill se och uppleva mycket så är det viktigaste för mig att hotellet ligger centralt så jag kan gå hem och vila mitt på dagen och att det ligger nära järnvägsstationen eller flygbussen så jag slipper släpa på resväskan.
Reser jag med en dam så måste vi ha badrum på rummet. Reser jag själv är läget viktigare än badrummet. Jag vill använda mina pengar till restaurangbesök, museum, glass, cappucino och fina kläder. Hotellet sover jag bara på.

Det moderna Florens  utanför den gamla stadsmuren är bara en sovstad och inget att se. Hotell Bonciani   

ligger perfekt då det  är knappt 5 min promenad till Järnvägsstationen ,Saluhallen och klädmarknaden ligger 10 min bort.  Domkyrkan och Det berömda torget Pizza Signorina är bara runt hörnet. Du följer bara huvudgatan och passerar då domkyrkan, Il Duomo. Till vänster om Duomo finns turistfällan nummer ett, där alla köper en pizzaslice och äter den med utsikt mot Duomo.

Den är inte värt priset. Den är gjord på bakpulver och är gjord för att den skall vara så billig som möjligt. Det finns mer än 100 restauranger och pizzabaren  vid Duomo är nog den dyraste och sämsta.

Jag rekommenderar istället  en genuin italiensk pizza slice i studentkvarteren

Om du  står mitt framför David Statyn så går du rakt fram och  in på en gata som går längs med Uccifigalleriernas kortsida, så kommer du till student kvarteren där de säljer riktiga pizzabitar. 

Det enda som håller måttet vid Duomo är det anrika  cafét Scudieri som har en perfekt Capuccino. Då alla italienare dricker mycket kaffe  så tar du inte med den utan dricker den vid disken (A la banca) .Du beställer först vad du vill dricka vid kassan och visar sedan ditt kvitto för Baristan. Vid disken kostar kaffet 12 kr och om du sitter ner på uteserveringen 50 kr.


Efter att vi druckit vårt  kaffe, fortsätter vi vägen ner förbi alla märkesbutiker, till vi kommer till den stora torget med karusellen. Där ligger nästa Caféklassiker. Gilli  grundades 1733.

 

När jag var där med min sambo fick
vi specialdesignade kaffe av Baristan. 

Vi fortsätter ner för paradgatan och passerar den stora klädes och väskmarknaden till höger. Till vänster finns gatan till Piazza Signorina. Rakt fram är Palazzo Pitti och kopian av statyn David .

Till höger ligger alla restaurangerna varav Il Bargello är min favorit>>

Till vänster ligger min glassfavorit, där de har björnbärsglass.

Jag hade en dröm redan som barn att besöka Florens då staden stod för så mycket som jag uppskattade. Fantastisk glass,

Mörk choklad och björnbär . Strut doppad i mörk choklad och hasselnötter. En glass för en Kung.

snygga kläder och en förmåga att bevara sin historia genom sina byggnader som var flera hundra år gamla.
Medici familjen är fascinerande som bekostade flera klassiska byggnader och konstverk. Uficigalleriet, där de bevarar all konst. Min egen favorit målning – Venus födelse av Sandro Botticelli, såg jag redan 1982. Som tur var, för nu är de flesta av klassikerna renoverade med ett tunt lager lack för att färgen höll på att lossna. Det gör att alla tavlorna ser ut att vara nytillverkade. Jag kom dit efter gymnasiet för att studera en månad på Michelangelo institutet. Då var det före digital. Järnvägsstationen var liten och mysig. Nu är den fylld med märkesbutiker.

Efter 2 kulturella dagar  i Florens åker vi nu till Rivieran för att sola och bada.

Stranden i Via Reggio är minst en mil lång och har kritvit sand. Solstolarna är big business så de kostar minst 100 kr om dagen. Då stranden är privat är det mängder med ägare till varje liten bit av stranden. Bor du inte på hotellet som har avtal med stranden nedanför hotellet, kostar solstolen 400 kr. Att bada och stå upp är gratis. Du kan även se var andra lagt sin handduk på stranden. Men det är inte populärt att låta bli att hyra solstol.

TVÅ TIMMARS TÅGRESA FRÅN FLORENS LIGGER VIA REGGIO (KUNGENS VÄG) , EN SOMMARSTAD MED EN VIDSTRÄCKT SANDSTRAND I KLASS MED FALSTERBO, LOMMA OCH MIAMI.

Här sitter du på uteserveringarna till långt in på nätterna i den ljumma sommarkvällen och njuter av en god middag.

Läs mer >>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

We Love you Yeah Yeah GES Yes

Vilken upplevelse att få  uppleva  Premiären på GES sista Turné tillsammans. Det går bara att stanna världen en stund, och det vet Glenmark, Eriksson och...

The cardcounter – ytterligare ett mästerverk från Paul Schrader

Redan från första rutan ler jag med hela ansiktet. det kommer inte som en överrasknng att the cardcounter blev nominerad till bästa film under...

Armacia är en italiensk restaurang som vi verkligen rekommenderar

Vi åt två rätter som var perfekt tillagade. En Risotto alla Crema di Scampi Ris med havskräftor, Vitlök och Gräddig tomatsås för 230 kr och En Spaghetti...

Pantheon i Rom

Det kostar inget att besöka Pantheon Beskrivning till hur du kommer till Pantheon Det som utmärker Hadrianus Pantheon, och det som templet är mest känt för,...

Google Chrome håller inte måttet när det gäller att spara lösenord

Spara inte lösenord i Goggle chrome eller på andra websidor . Skriv upp lösen orden på en lapp som INTE är digital !! Det har...