Ta express tåget på 90 minuter från Rom till Florens

Efter ett par hektiska dagar i Rom så är det dags att åka till Toscana och Florens som tack vare den inflytelserika familjen Medici, har en av de största konstskatterna i världen.

Ufficigalleriet innehåller flera av världens mest kända målningar. Florens har även den berömda Ponte Vecchio där guldmedsaffärer har drivit handel i över 600 år . Toscana är även den rikare delen  av Italien så maten är sanslöst god. De som äter pizza i Florens har inte gjort sin hemläxa.

Jag har sedan jag kom till Florens 1982, åkt med lokaltåget som stannar på varje  liten ort med fler än 5 hus. Tack och lov har nu Italien byggt höghastighetståg som går i 250 km/h och det som innan tog 4-5 timmar går nu på 90 minuter.
Jag åkte första gången maj-2018 och det kändes som om jag flög då 90 minuter gick ruskigt snabbt. Lokaltåget måste även vänta på att få köra efter snabbtåget och det är oftast försenat. Om en vill se det Toscanska landskapet virvla förbi så rekommenderar jag istället att vänta till då det är dags att ge sig av mot kusten, då det är en behaglig resa på högst ett par timmar. Du kan även när du är i Via Reggio, göra en dagsutflykt till Pisa och beundra det lutande tornet.
Expresståget till Florens från Rom kostar ca 400-500 kr.
Jag rekommenderar att du köper biljetten i luckan på Roms station, gärna dagen innan så att du vet att du får rätt biljett. Du kan även köpa biljetten i en biljettautomat typ den vi har i Sverige men det har hänt mig att automaten svalt mina pengar och jag inte fått någon biljett tillbaka. Personerna i luckan kan bara knackig engelska så det är bra om du är tydlig med vilken avgång du skall med så du vet vad biljetten skall kosta.  Här är länken till tåget från Rom till Florens https://www.italiarail.com/pages/routes/rome-to-florence Du skall i de flesta fall stämpla biljetten för att den skall bli giltig. Kom i god tid innan tåget avgår då Italien har höjt beredskapen mot terrorism så  du måste nu gå igenom avspärrningar för att nå perrongen och ibland är det mycket folk som skall iväg.

Välkommen till Florens

NÄR DU KOMMER TILL FLORENS , LIGGER HOTELLET BARA 5 MINUTER FRÅN TÅGSTATIONEN.

Florens turistattraktioner finns under ett ganska begränsat område med gångavstånd från stationen och vårt hotell.

läs mer 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Molly Sandén tog Malmö med storm

Molly Sandén är en av Sveriges största artister. 2020 fick hon 3 Grammis : årets artist , årets album och årets pop låt "Det bästa...

Går det att skilja hjärna och medvetande åt ?

Medvetandet är inget som hjärnan producerar, utan något som skapar länkar inuti den Det menar Uppsala-forskaren Michele Farisco, som utvecklat en ny modell för att...

Hur du dricker läsk ur en burk på smartaste sättet

När man köper en burk i en butik så vet man inte var den har varit någonstans. Du stoppar bokstavligen locket i munnen, när du...

Reklamfilmer kändisar gjorde innan de blev kända

Alla kända filmstjärnor har alla fått börja med reklamfilm. Här är några favoriter med nu världsberömda skådisar.  

Veckans roligaste hembakat

Här är Flyinges stolthet . Ett hembageri som funnit sedan 1963. Vikten har dansk stavning. Dessutom är det hembakta , bakat  i spanien . Hurra