Italienska Rivieran-Via Reggio

Två timmars tågresa från Florens ligger Via Reggio (Kungens väg) , en sommarstad med en vidsträckt sandstrand i klass med Falsterbo, Lomma och Miami.

Här sitter du på uteserveringarna till långt in på nätterna i den ljumma sommarkvällen och njuter av en AperolSpritzer. När jag står och blickar ut över havet får jag vibbar av de bästa ställen på jorden. Monte Carlo, Nice, Key West, Ocean Beach, Rethymno.  Här är verkligen en stad för finsmakare.

Hela staden ligger längs med strandpromenaden. På vänster sida finns bankomat, supermarket och Hotellet. På höger sida är strandpromenaden och alla butikerna. Mötesplatsen är alltid klocktornet. Mitt över klocktornet ligger banken Casa di Risparmio som har stadens bankomat. Det är smidigast att betala kontant för utgifter under 50. Middagar, drinkar och inköp på Supermarket blir bäst kurs med Visa kort.

Inklämd i en liten butik ligger Pizzakillen som säljer pizza per vikt. En halv pizza kostar 3 euro, vilket är vad en läsk kostar på baren eller restaurangen. Min favorit är frutti di Mare, med bläckfisk och Musslor. I slutet av maj är det 35 i luften med låg luftfuktighet och 27 i vattnet.

Att ta med sig Pizza heter Porta Via. Två bitar pizza kostar 40. Räcker till två personer. 25 centiliter Coca Cola kostar 2 Euro.

Stranden

Ligger på andra sidan gatan från Hotellet

Bankomaten

Utsikt från Hotellet om du väljer två rum med balkong

Fler foto från Hotellet >>

På kvällen beställer du en Aperol för 10 euro och då ingår en buffé som du lätt kan äta dig mätt på . Med tanke på att du äter en rejäl frukost på morgonen, och därför inte behöver mer än en pizzaslice för 25 till lunch så har du även pengar över till glass och läsk. En utekväll med buffé och två drinkar kostar sedan överkomliga 150 kr. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Medverkan i skolidrotten bidrar till livslång hälsa

Forskare vid GIH har studerat betydelsen av deltagande i idrott och hälsa och aktivitet på fritiden i ung ålder för aktivitetsvanor, prestationsförmåga och hälsa...

Sicario-Soldado är mycket action för pengarna

Första kyssen och första linan går aldrig att upprepa. Därför jämför jag inte uppföljare på samma sätt som föräldrar inte jämför barn. Sicario 2 är...

Santi – Roms charmigaste restaurang

Ett stenkast från kyrkan Santa Maria Maggiore ligger Roms charmigaste restaurang De har serverat en tre rättersmiddag för 100 kr så länge jag kan minnas....

Svenska Sångerskan Elin Malmgren debuterar i Wallmans nya Dinnershow -VIVA

SÅNGERSKAN ELIN MALMGREN , ÄR 29 ÅR OCH KOMMER FRÅN  KARLSHAMN. Hon är utbildad i Stockholm, men har spenderat de senaste åren i Oslo. Hon...