WELCOME TO CALIFORNIA

Malibu

viktigt att veta

USA har blivit sanslöst dyrt nu när dollarn är 9.62 ( 11 april 2017) . Det gör att när dollarn var 7 kronor kostade 10 hotellnätter 14.000.  Idag kostar samma rum 20.000. Dvs 6000 kr mer. En säng i fyrbäddsrum  på vandrarhemmet i Santa Monica kostar 80 dollar. Så ta med dig rejält med kosing så du inte behöver vända på slantarna.

När du kommer fram till Lalaland

Du åker med fly away bussen från LAX  till Hollywood och hoppar av vid ändhållplatsen vid Selma Street . Därifrån är det höger ut på Gower Street, gå upp till Hollywood Boulevard. sväng höger gå 500 meter upp till Vibe hotel som ligger på höger sida . Köp metrotapkort( som gäller på tunnelbanan och bussar) och fyll det med 3.50  . En resa kostar 1.75 dollar och den gäller i 2 timmar om du blippar ( tap it )  varje gång du bytar tåg . Ett dagskort kostar 7 dollar men du åker aldrig 4 resor då dit du åker tar hela dagen.

En månad i USA

LOS ANGELES

Vibe Hotel/ Banana Bungalow Hollywood,
5920 Hollywood Boulevard, Hollywood, Los Angeles, USA

310 dollar 14-23 maj . Perfekt Läge . Nära till Ralphs foodstore där du kan köpa allt till billiga priser och laga i ditt eget kök. Vibe Hotel är ett lägenhetshotell med eget kök och badrum. Du kan ha eget rum 160 dollar eller dela med 3 andra 40 dollar. Då det kostar 40 dollar per natt så  är det inga rötägg som bor här.Jag tycker det är kul att träffa folk, gå på AW med småttingarna och dricka billiga drinkar och gå på barcrawl. I mitt jobb som resereporter , snappar jag upp fler tips bland ungdomar än ensam på ett hotellrum.

Det bästa med LA är att det är alltid samma väder. Molnigt på morgonen eller lite kyligt. Morgonen är vår , eftermiddag  är högsommar. När solen går ner blir det svalt och friskt som den svenska hösten.

SANTA MONICA PIER BY NIGHT

Jag bär alltid med mig en extra tröja och en vindtät jacka då 18 grader på kvällen känns kallare då det varit 28 under dagen. Det regnar bara under vintern. Att fira jul i LA suger, det är jättedyrt, dåligt väder och ingen julstämning. Fira jul i Sverige och åk i Januari när det är superbilligt och sol och varmt. 
Jag rekommenderar istället Gran Canaria, Aguine Aguin  under julen med Ving  då får  du egen lägenhet med havutsikt och varmt och skönt för 6000 i  två veckor. Julafton och nyårsafton är allt stängt i  LA och du betalar 5000 per natt. Stanna hemma 22-26 december och res sedan. Om du inte vill svettas ihjäl i Thailand.

Jag bodde i Miami under fyra vintrar då jag ville ha 30 grader varmt på kvällen när vi hade snöstorm i  Sverige. Luktfuktigheten och svetslågan på  35 grader under dagen gjorde att du var jämt trött och törstig i Miami. Det bästa sommarklimatet är Las Vegas under Maj då det  är 30 grader men ingen luftfuktighet. Det är så torrt så du behöver  ingen handduk när du badat i poolen då du torkar direkt.

Läs mer om hur du tillbringar en vecka i LA >>

​Ocean Beach/San Diego

USA Hostels Ocean Beach, 4961 Newport Ave.,
CA 92107, San Diego, USA

280 dollar 24-30  maj. Bästa semesterstaden i USA. Sanslöst mysig stad med en lång sandstrand och fullt med restauranger, barer och nattklubbar längs med Newport Avenue som börjar vid havet och slutar vid bussstationen till San Diego. Då fler än jag trivs i Ocean Beach har hotellet en tidsgräns på 14 dagar per kalender-år , så ingen kan bosätta sig här. Mitt tips är att du hyr en cykel och cyklar längs med kusten till Pacific Beach.

 Las Vegas Hostel 

1322 Freemont Street. Las Vegas, Nevada . 

Las Vegas Hotel. Om du väljer ett rum med 4 våningssängar kostar det 18 dollar  per natt. Las Vegas är perfekt då det ligger i öknen och har 0% luktfuktighet ,så även om det är 35 grader varmt märks det inte . Du torkar på 5 min när du badat så du slipper handuken. Även om du inte är en spelare finns det mycket kul att göra i Vegas. Flera av USA:s största hotell finns här som är kul att besöka. Världsstjärnor har konserter, drinkarna är sanslöst billiga. Det  finns mängder med shower till bra priser.

Läs mer om Las Vegas  >>

Santa Monica

 

Santa Monica är rent för dyrt. I maj 2016, startade man en tunnelbanestation vid Santa Monica Pier  och därför slipper man bo på det stökiga vandrarhemmet, där en plats i 12 bäddsrum kostar 40 dollar och i fyrbäddsrum 80  dollar . Dessutom är det 5 grader kallare vid havet än det är i Hollywood. Så är det inte sol vid stranden finns det roligare ställen att tillbringa sin dag. Finns ingen anledning att bo i Santa Monica då du kan ta tunnelbanan till Vibe Hotel.  Om du vill sola och bada , rekommenderar jag istället att du gör det när du är i Ocean Beach , då hotellet är 5 minuter från stranden. Det är kul att besöka Santa Monica och Venice Beach under dagen, men bo över är onödigt och dyrt. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Ta express tåget på 90 minuter från Rom till Florens

Efter ett par hektiska dagar i Rom så är det dags att åka till Toscana och Florens som tack vare den inflytelserika familjen Medici,...

Domsten är ett vackert utflyktsmål där det alltid blåser

Med buss 8 från Knutpunkten i Helsingborg kommer du till en rad fina utflyktsmål. Först ut är friluftsbadet. Sedan kommer Sofiero. Jag valde att åka...

8 tecken på att du dricker för lite vatten under sommaren

Nu i sommarvärmen är det extra viktigt att dricka mycket vatten. När det är varmt och du svettas mycket förlorar du nämligen mycket vätska...

Linschips med 40 % mindre fett vår favorit

Linschips säljs i en lite mindre påse och har 40 % mindre fett än vanliga chips. Två bra argument för att utnämna linschips till...

Sicario-Soldado är mycket action för pengarna

Första kyssen och första linan går aldrig att upprepa. Därför jämför jag inte uppföljare på samma sätt som föräldrar inte jämför barn. Sicario 2 är...