5 anledningar till att du ska träna

Visst kan det verka självklart att det är bra med träning. Men ibland behöver vi påminna oss om varför det är så bra. Dessa anledningar kanske kan ge dig en knuff ut i motionsspåret!

1. Träning höjer humöret!

De flesta känner sig väl till mods efter ett motionspass. Träning är alltså en riktig humörhöjare! Det har till och med visat sig att fysisk aktivitet har dokumenterad effekt vid depression. Det går att lindra och i många fall bota depressioner genom träning. Rekommendationen är 3 stycken 60-minuterspass per vecka i minst 8 veckor.

2. Träning ger dig bättre sömn!

Fysisk aktivitet tröttar ut kroppen på ett bra sätt. Tränar du dessutom utomhus mitt på dagen får du, förutom en bra dos D-vitamin, också påfyllning av melatonin, ett hormon som gör oss sömnigare.

3. Träning gör att hjärnan jublar!

Träning påverkar även hjärnan. Det är positivt för både minne, beslutsfattande och vår inlärningsförmåga. Så du tränar dig inte bara för att bli stark fysiskt utan även piggare och alertare eftersom din fysiska kondition har effekt på hjärnans kognition. En rask promenad för att reda ut kluriga problem kanske inte är så dumt.

4. Träning gör dig stark och ger dig bättre kondition!

När du bygger upp din muskelmassa så minskar fettet och inte musklerna i första hand när du går ner i vikt. Musklerna och styrkan skyddar dig från skador såväl i vardagen som på träningspassen. Dessutom blir skelettet starkt, särskilt av styrketräning. Det är verkligen att rusta sig för livets svängar!

5. Träning ger gemenskap!

Det brukar vara en av de viktigaste anledningarna till att man lyckas med sin viktnedgång. I träningssammanhang finns många likasinnade och det är lätt att bygga nätverk av människor som peppar varandra. Vi behöver varandra helt enkelt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Spagetti med köttfärssås lika gott som i Italien

De flesta spagettisåser som är färdiglagade i burk smakar inte hemlagat. Jag som dessutom hatar det som alla andra älskar , har ett helvete att...

The Commuter- En spännande thriller med Liam Neeson

Liam Neeson är en mångsidig skådespelare som har spelat huvudrollen i allt från gripande dramer som Schindlers list och romantiska dramer och på senaste...

SECRETS IN THEIR EYES- mycket bra Thriller

FBI agenter upptäcker att offret för ett brutalt mord är en av agenternas egen tonårsdotter. Då den huvudmisstänkte är en viktig bricka i spelet...

Malmö har blivit Sveriges spelhubb

Malmö kan titulera sig med flera namn. Staden kan slå sig för bröstet som fotbollsstad, matstad och numer spelstad. Malmö har på kort tid blivit...