Sicario -Ett mästerverk

Action/thriller som är baserad på verkliga händelser.

Mångsidiga Emily Blunt ( Live,Die, Repeat, The adjustment Bureau och Djävulen bär Prada ) spelar en idealistisk FBI agent som blir handplockad till en statsunderstödd insatsstyrka vars uppgift är att försöka stävja den ökade narkotikatrafiken mellan Mexiko och USA. Det jag uppskattar med Sicario är dess förmåga att kunna balansera mellan film och verklighet. Amerikansk film har en stor förmåga att kunna paketera ett angeläget budskap i en säljande förpackning.
Sicario visar den brutala verkligheten i Mexiko och hur det har format de personer som Blunt skall jobba med. Josh Brolin (Men in Black) spelar Matt, en distanslös expert på terrorism och drogkrig, som spelar på en egen planhalva, till sin hjälp har han en annan ”Militär rådgivare” Alejandro  som spelas av Oscarsbelönade Benicio Del Toro.  Filmen har en sofistikerad galghumor blandat med blodigt allvar som vi vanligtvis hittar i Martin Scorseses gangster filmer. De som sett ”The Counselor ” förstår vad jag menar.

Emily Blunt visar sin mångsidighet och sårbarhet i scenerna med Benicio Del Toro . Det verkligen sprakar mellan de två skådespelarna. Det är även intressant att se hur Blunts intentioner att kunna göra skillnad och vara behjälplig som FBI:s samvete, mals ner till stoft . Hennes  ambitioner frontalkrockar med den råa verkligheten och hon upptäcker försent att hon bara är en bricka i spelet som skall ge de mer verklighetsförankrade agenterna ett albi för att få mörda ledarna för den organiserade brottsligheten utan repressalier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

TEST: IPHONE 13 – BASMODELLEN SOM SÄTTER RIBBAN

MACWORLD.SE SOM ÄR SVERIGES LEDANDE MAGASINE NÄR DET GÄLLER MAC PRODUKTER HAR TESTAT DEN NYA IPHONE 13 OCH ÄR MYCKET NÖJDA . Med en kraftig...

Domsten är ett vackert utflyktsmål där det alltid blåser

Med buss 8 från Knutpunkten i Helsingborg kommer du till en rad fina utflyktsmål. Först ut är friluftsbadet. Sedan kommer Sofiero. Jag valde att åka...

Italienska Rivieran-Via Reggio

Två timmars tågresa från Florens ligger Via Reggio (Kungens väg) , en sommarstad med en vidsträckt sandstrand i klass med Falsterbo, Lomma och Miami. Här...

Tre sevärda upplevelser i Köpenhamn

Köpenhamn, Danmarks huvudstad, bjuder på oändligt många sevärdheter och upplevelser. Oavsett om du är på dagstur över dagen, eller stannar för en helg, finns...

Hur Hugh Jackman -Wolverine hade sett ut som kvinna

Med ett filter kan du göra om dig till kvinna. Vissa blir mer lyckade än andra. jag är imponerad över hur snygg Hugh Jackman...
Det jag uppskattar med Sicario är dess förmåga att kunna balansera mellan film och verklighet. Amerikansk film har en stor förmåga att kunna paketera ett angeläget budskap i en säljande förpackning. Emily Blunt visar sin mångsidighet och sårbarhet i scenerna med Benicio Del Toro . Det verkligen sprakar mellan de två skådespelarna.Sicario -Ett mästerverk