Sicario -Ett mästerverk

Action/thriller som är baserad på verkliga händelser.

Mångsidiga Emily Blunt ( Live,Die, Repeat, The adjustment Bureau och Djävulen bär Prada ) spelar en idealistisk FBI agent som blir handplockad till en statsunderstödd insatsstyrka vars uppgift är att försöka stävja den ökade narkotikatrafiken mellan Mexiko och USA. Det jag uppskattar med Sicario är dess förmåga att kunna balansera mellan film och verklighet. Amerikansk film har en stor förmåga att kunna paketera ett angeläget budskap i en säljande förpackning.
Sicario visar den brutala verkligheten i Mexiko och hur det har format de personer som Blunt skall jobba med. Josh Brolin (Men in Black) spelar Matt, en distanslös expert på terrorism och drogkrig, som spelar på en egen planhalva, till sin hjälp har han en annan ”Militär rådgivare” Alejandro  som spelas av Oscarsbelönade Benicio Del Toro.  Filmen har en sofistikerad galghumor blandat med blodigt allvar som vi vanligtvis hittar i Martin Scorseses gangster filmer. De som sett ”The Counselor ” förstår vad jag menar.

Emily Blunt visar sin mångsidighet och sårbarhet i scenerna med Benicio Del Toro . Det verkligen sprakar mellan de två skådespelarna. Det är även intressant att se hur Blunts intentioner att kunna göra skillnad och vara behjälplig som FBI:s samvete, mals ner till stoft . Hennes  ambitioner frontalkrockar med den råa verkligheten och hon upptäcker försent att hon bara är en bricka i spelet som skall ge de mer verklighetsförankrade agenterna ett albi för att få mörda ledarna för den organiserade brottsligheten utan repressalier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Fallet Raoul Wallenberg – Diplomaten som försvann!

Människoödet Raoul Wallenberg Under mycket lång tid så kom relationerna mellan Sverige och Sovjetunionen att påverkas av fallet Wallenberg. Det var stora oklarheter vad som...

Våra Hotell under semestern i Italien

HOTELLET I ROM 23-24 MAJ blå text är länkar till fler foto eller videos Hotel Trinità dei Monti Via Sistina 91, Rome. Checkar in 14.00 23-24 Maj....

En vecka i Los Angeles

Los Angeles består av flera olika stadsdelar som är mycket olika. Hollywood  som är turiststaden med alla souveniraffärer, snabbmatsställen, walk of fame (alla stjärnorna...

Tvåfaldige Grammisvinnaren Amanda Gingsburg tog Malmö sommarscen med storm

Det var ett strålande väder i pildammarna.  prick 19.00 kommer Amanda in på scenen med sitt band. Hon menar att hennes mission är att få...

Vi har träffat Leon, Joel, Ella och Thia i Matilda The Musical

Nu på fredag den 15 mars är det Äntligen Premiär för  Matilda The Musical, på Malmö Opera. Veckotidningen har pratat med 4 Musikalartister som...
Det jag uppskattar med Sicario är dess förmåga att kunna balansera mellan film och verklighet. Amerikansk film har en stor förmåga att kunna paketera ett angeläget budskap i en säljande förpackning. Emily Blunt visar sin mångsidighet och sårbarhet i scenerna med Benicio Del Toro . Det verkligen sprakar mellan de två skådespelarna.Sicario -Ett mästerverk