En dag i Rom

Vaknar 7.00 . Promenerar nerför Spagna, strosar ner för Via Condotti. Solen är redan uppe och värmer skönt. Himlen är knallblå och jag känner mig sugen på att äta frukost med de italienska parlaments-ledamöterna. Jag svänger in på Via del Corso och promenerar ner till Parlamentet. Där går jag ner till Giolitti. Kommersen är redan i full gång och jag beställer en macka med mozzarella& tomat samt en Capuccino.
Jag nickar till mina kolleger och känner att det här blir en bra dag. Efter frukost tar jag en bensträckare till Palazzo Venezia och Monumentet. Jag slår mig ner på ett fik beställer in en Pellegrino och börjar med dagens första artikel. Vid 12 blir det lunch och sedan siesta fram till 16.00 då det blir lite svalare.Vitsen med att gå upp med tuppen är att det är svalare, mindre turister och därmed kortare köer.
Eftersom du bor vid Spanska Trappan kan du se sevärdheterna både då det är ljust och mörkt. Fontana di Trevi är upplyst under kvällen och ser väldigt pampigt ut.

Romersk specialité är en macka med fleskesteg, pesto, stekt lök och apelsin. sanslöst gott. De lägger den i en smörgåsgrill. den söta löken, salta fleskestegen och den syrliga apelsinen är en 10 poängare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Gör hemmagjord marsipan

Att göra egen marsipan var snabbare  än jag trodde. Du mal 200 gram mandel utan skal med 2 del socker >> Sedan tillsätter du en...

Tre tips på sevärdheter nära Malmö

Skåne län bjuder på stora möjligheter för allt från natursköna upplevelser till spännande underhållning. I denna artikel kan du läsa om tre av Skånes mest...

40 års Jubileum för Halloween – Michael Mayers och Jamie Lee Curtis

Universal Pictures har släppt de första bilderna ur höstens skräckfilm, där Jamie Lee Curtis återvänder efter 40 år  för att möta sin plågoande Michael...

Linnea Henriksson uppträdde som en artist I Las Vegas

Det var full gas redan från början. Hon klättrade upp i en stålställning tre meter upp i luften  Sprang ut i publiken,  Visade sin mage efter graviditeten. Hon...

Björn Hellberg har varit i Båstad sedan 1958

Ja, första året skrev jag ingenting här för då var jag bara 14 år. Men redan 1959 så började jag skriva så smått och sedan...