Love & Mercy – Gripande film om Brian Wilson

Filmen börjar  i LA  hos en Cadillac återförsäljare där Brian Wilson  (John Cusack) sitter i en bil tillsammans med en förbryllad men öppen cadillac-försäljare som heter Melinda Ledbetter (Elizabeth Banks).

Wilson Stirrar ut i luften för att fånga och sedan kasta ur sig spontana tankar: Blå är en lugn färg, hans bror drunknade för två år sedan och det har han svårt att glömma. Cusack gestaltar Wilson på en fenomenalt sätt, på samma gång frånvarande men ändå otroligt närvarande.
Melinda är mållös men den typ av mållös där du kan se fem olika tankar som tävlar i huvudet, men ingen är stark nog att dominera, med resultatet att hon äntligen lyssnar och – innan hon vet vem han är – faller för hans charm. En stor man kommer ut ur skuggorna för att säga, ”Brian, kom ut ur bilen,” och en annan, mindre man (Paul Giamatti) med en sanslös  tupé som visar sig vara Brians förmyndare-,Dr. Eugene Landy. Under filmens gång förstår vi att Landy utnyttjar Wilson samtidigt  som vi börjar förstå att Melinda är den enda som kan rädda honom från Landy.
Paul Dano spelar den yngre Brian Wilson och jag förvånas över att hans bröder aldrig tar med honom till en läkare. Paul Giamatti är som vanligt otroligt bra och visar hur manipulativa vissa läkare kan vara. Samspelet mellan Cusack, Giamatti och Banks är bio när det är som bäst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Benjamin vann årets manliga rockbjörn. Blir hyllad av Bianca och Pernilla

Benjamin Ingrosso fick en lysande start på 2018. Han vann Melodifestivalen med ”Dance you off” och kammade hem en hedersam sjundeplats i Eurovision song...

Mission Impossible 4 – Bästa Action Film sedan Mad Max Fury Road

Bästa Actionsfilm sedan Mad Max- fury road Mindre komedi och mer Action  gör detta till en av de bästa i serien. Bra att komikern Simon...

Tre sevärda upplevelser i Köpenhamn

Köpenhamn, Danmarks huvudstad, bjuder på oändligt många sevärdheter och upplevelser. Oavsett om du är på dagstur över dagen, eller stannar för en helg, finns...

Vanligt att tonåringar dricker alkohol på föräldrafria fester

I en undersökning* som IQ genomfört bland 512 ungdomar mellan 14 och 17 år, har 9 av 10 (92 procent) svarat att de tror...