Love & Mercy – Gripande film om Brian Wilson

Filmen börjar  i LA  hos en Cadillac återförsäljare där Brian Wilson  (John Cusack) sitter i en bil tillsammans med en förbryllad men öppen cadillac-försäljare som heter Melinda Ledbetter (Elizabeth Banks).

Wilson Stirrar ut i luften för att fånga och sedan kasta ur sig spontana tankar: Blå är en lugn färg, hans bror drunknade för två år sedan och det har han svårt att glömma. Cusack gestaltar Wilson på en fenomenalt sätt, på samma gång frånvarande men ändå otroligt närvarande.
Melinda är mållös men den typ av mållös där du kan se fem olika tankar som tävlar i huvudet, men ingen är stark nog att dominera, med resultatet att hon äntligen lyssnar och – innan hon vet vem han är – faller för hans charm. En stor man kommer ut ur skuggorna för att säga, ”Brian, kom ut ur bilen,” och en annan, mindre man (Paul Giamatti) med en sanslös  tupé som visar sig vara Brians förmyndare-,Dr. Eugene Landy. Under filmens gång förstår vi att Landy utnyttjar Wilson samtidigt  som vi börjar förstå att Melinda är den enda som kan rädda honom från Landy.
Paul Dano spelar den yngre Brian Wilson och jag förvånas över att hans bröder aldrig tar med honom till en läkare. Paul Giamatti är som vanligt otroligt bra och visar hur manipulativa vissa läkare kan vara. Samspelet mellan Cusack, Giamatti och Banks är bio när det är som bäst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

The Alchemist blir bästa restaurang i Danmark i The White Guide.

Under Måndagkvällen den 28 oktober 2019  blev restaurangen The Alchemist utsedd till Danmarks bästa restaurang enligt The White Guide.

Årets Diggiloo är 9 presenter i en biljett

  Det märks att vi varit svältfödda på konserter. Både artisterna och publiken var på topphumör hela kvällen. Måns Möller fick hela Arenan att gapskratta åt...

Därför ska du lägga en sko i hotellets kassaskåp

Har du också stressat till flyget och först där kommit på att du glömt värdesaker på hotellet? En särskilt utsatt grupp är flygpersonal som stressar...

Redbull Winter edition 2022 är fikon_äpple

Årets Winter edition får bottenbetyg av Veckotidningen

Zingo -sockerfri jordgubbs läsk

Detta är en väldigt god jordgubbsläsk . Dessutom är den  sockerfri. En rolig detalj kring namnet, Zingo är att den hette från början Ingo, efter...