Love & Mercy – Gripande film om Brian Wilson

Filmen börjar  i LA  hos en Cadillac återförsäljare där Brian Wilson  (John Cusack) sitter i en bil tillsammans med en förbryllad men öppen cadillac-försäljare som heter Melinda Ledbetter (Elizabeth Banks).

Wilson Stirrar ut i luften för att fånga och sedan kasta ur sig spontana tankar: Blå är en lugn färg, hans bror drunknade för två år sedan och det har han svårt att glömma. Cusack gestaltar Wilson på en fenomenalt sätt, på samma gång frånvarande men ändå otroligt närvarande.
Melinda är mållös men den typ av mållös där du kan se fem olika tankar som tävlar i huvudet, men ingen är stark nog att dominera, med resultatet att hon äntligen lyssnar och – innan hon vet vem han är – faller för hans charm. En stor man kommer ut ur skuggorna för att säga, ”Brian, kom ut ur bilen,” och en annan, mindre man (Paul Giamatti) med en sanslös  tupé som visar sig vara Brians förmyndare-,Dr. Eugene Landy. Under filmens gång förstår vi att Landy utnyttjar Wilson samtidigt  som vi börjar förstå att Melinda är den enda som kan rädda honom från Landy.
Paul Dano spelar den yngre Brian Wilson och jag förvånas över att hans bröder aldrig tar med honom till en läkare. Paul Giamatti är som vanligt otroligt bra och visar hur manipulativa vissa läkare kan vara. Samspelet mellan Cusack, Giamatti och Banks är bio när det är som bäst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Ta express tåget på 90 minuter från Rom till Florens

Efter ett par hektiska dagar i Rom så är det dags att åka till Toscana och Florens som tack vare den inflytelserika familjen Medici,...

Besök renoverade Colloseum med Svensk guide

När jag besökte Rom för första gången 1988, så var Collosseum en ruin och det var gratis att gå in och titta på den...

En enkel guide till att välja toppar som passar dig

Det finns en del saker att tänka på när man ska välja en snygg topp, och i den här guiden går vi igenom hur...

En värmande och nyttig thaisoppa med lax och räkor

Så här gör du en kanongod Thaisoppa med lax och räkor  för 4 personer på 15 min. 1. Tina upp paketet med lax 5 min...