Den nya boken om Champagne är en gedigen uppslagsbok för oss som vill lära oss mer om Champagne. Den är på över 300 sidor och tar upp allt som vi vill veta
En helt kapitel används till t.ex till att beskriva hur du har din egen champagneprovning. du får lära dig allt om bubblorna, lukten och smaken. Hur du serverar champagne, vad finns det för olika sorter ? Champagne och mat, Hur kommer bubblorna ner i flaskan ?
Champagnen genom tiderna. Tillverkningen, Vad är så speciellt med just det mousserade vin som får heta ”Champagne”. Boken tar upp ekologisk odling och de olika distrikten .
Jag tycker detta är den perfekta presenten till de som är förälskade i Champagne och som vill bli en expert på sin favvodryck. Den är även perfekt att ha som Coffetable bok och som en konversationsöppnare. Vem vill inte höra på vad en champagneexpert har att berätta, förslagsvis till en väl kyld flaska och två glas. Om du inte vet vad du skall ge i studentpresent så rekommenderar jag den nya Champagneboken. Alla riktigt seriösa kungar i baren borde ha detta uppslagsverk !