Jag testar Hotell Skansen

Under ett par veckor förvandlas Båstad från en sömnig liten fiskeby till en av Sveriges största nöjesmetropoler. 16-23 juli drar Tenniscirkusen in i Båstad. Först med herrturneringen sedan med damturneringen. Då det är intensiva dagar,  är det många som bor kvar I Båstad då de är på besök. Budgetbesökarna bor i bilen eller på stranden. Vi som vill ha lite mer komfort bor på Skansen som är Båstads lyxhotell med havsutsikt från de flesta rum. Swedish Open har flera år i rad blivit vald till årets bästa turnering av spelarna pgr av Skansens läge, som har gångavstånd till Centercourten, stranden och krogarna. Jag åkte därför till Båstad  för prova på hur det är att leva som en Kung. Du checkar in på hotellet, går in och tar en dusch innan lunchen. Sedan blir det en dag på stranden då du badar och solar.

Vid tre tiden blir det kaffepaus och lite siesta.
Sedan blir det middag på antingen Skansens restaurang Sand (då jag är Kung av Sand

eller på den italienska restaurangen Papas, som fyndigt nog drivs av Pepes ( Bodega). Sedan blir det nattklubb hela natten. Pgr av att det blev väldigt svårt att hålla rent då alla kungar skulle spruta champagne inomhus så är det nu inte längre tillåtet, så vill du röka eller spruta champagne så får du göra det utomhus.

I den nya boken om Champagne som kom ut i våras. kan du läsa om  vilken champagne som passar bäst till förfesten
Mitt tips för sommarplåga 2017, blir Samir och Victors nya  låt ” KUNG”.
När jag vaknar på morgonen har jag köpt med mig ett par red bull som jag ställt in i kylskåpet. Hotellet tar bra betalt för minibaren så jag brukar köpa egna drycker och ställa hotellets saker under bordet. Om du behöver köpa mer redbull så är det närmaste stället korvkiosken uppe vid torget där kyrkan, bion och Birgit Nilsson har fest.
Systembolaget och ICA Maxi ligger rätt långt från hotellet, så jag rekommenderar att du köper med dig vad du dricker upp under din festhelg. Kylskåpet får plats med en hel del. En flaska Aperol, skumpa, vin , öl och redbull. Efter en tupplur tar jag på mig badrocken och tofflorna. 
Skansen har både inomhuspool  och Kallbadhus. Jag brukar börjar med ett dopp i havet och sedan lägga mig i jazuccin och njuta av utsikten för att avsluta med bastu. Efter bastun blir det ytterligare ett dopp i havet innan jag går till rummet för att byta om . Jag provade även att gå direkt till matsalen och äta frukost i badrocken och det verkar också fungera.

Vid Frukost buffén skall apelsinjuicen vara färskpressad. Allra högsta betyg får de hotell där du pressar apelsiner själv. Skansen har flera olika juicer från Brämhult, så de håller måttet. De skall även ha Ägg och Bacon, proviva och berocca som behövs när du festat hela natten. Skansen får guldstjärna då de har även en maskin som tillverkar belgiska våfflor.De är rejält mäktiga speciellt med sylt och grädde.
Då jag solade första dagen blir det tennis dag två. Jag checkar ut från hotellet och sätter in min väska i förvaringsutrymmet och går bort till Centercourten. Vid lunch äter jag en nygrillad hamburgare som säljs en trappa upp från Centercourten. Vid 18.00 blir det pizza hos Pepes, en tennismatch till hinner jag klämma in innan jag tar taxi till järnvägsstationen och tåget hem till Malmö.
Livet som en KUNG passar mig perfekt !

David Ferrer tar sin tredje seger i Swedish Open och har därmed lika många segrar som Borg och Wilander

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Bråket kring Easy Rider gjorde Jack Nicholson till stjärna

Det kom in i ett sista skede med skådespelaren Dennis Hopper. Han beordrades att 1999, betala Rip Torn $ 475,000 som ett resultat av...

Italiensk matguide

Frukosten vid medelhavet skiljer sig från den svenska då medelhavsbor föredrar att äta en liten croissant och en stark kopp espresso istället för en...

8 tips för dig som är svartsjuk så hanterar du känslan

Att känna sig svartsjuk på en partner är aldrig roligt. Men är känslan befogad? Och hur ska du hantera din svartsjuka? Här kommer åtta...

Peter Beier har Köpenhamns bästa glass.

Peter Beier som ligger mitt över Tivoli har sanslöst god glass. de har smaker som bara danskarna kan komma på, med lika mycket godis ...

Röda linser är ruggigt bra för magen och plånboken

  Röda linser har kort koktid och blir mjuka, lite mosiga, efter kokning. De är rika på protein, järn och kostfibrer och därmed bra för magen. Passar i grytor,...