Key West-Paradise Found

Key West – Paradise Found

På Amerikas sydspets ligger paradiset,Key West. En söderhavsö men ändå i Amerika. Lika dyrt som Monte Carlo och lika säkert. I KW trivs alla. Transexuella, banditer, konstnärer,alkoholister och fotografer.

 

OM du står med ryggen mot havet på south street så finns det 3 huvudgator som går upp till hamnen, Mallory Square .Whitehead, Duvall och Simonton. 

Längst till vänster ligger  Whitehead Street. Gatan börjar  med en cementboj med en plakett som säger, att nu är du på den mest sydliga punkten i USA.

FIRAR JUL I KEY WEST

På White head ligger även Ernest Hemingways hus, USA:s äldsta bar ”Green Parrot,

LUNCH PÅ KELLYS

Kelly McGillis restaurang ”Kellys” (Tom Cruise flickvän i Top Gun)  och busshållplatsen för dagsutflyktsbussen till Miami.

I Mitten ligger Huvudgatan  Duvall Street som  är turistgatan med dyra turistfällor som Sloopy Joes och Hard Rock Café.

Simonton Street  som ligger till höger,  är en bostadsgata med Key West bästa kinesrestaurang, mitt favorithotell  Blue Marlin som ligger väldigt nära stranden och lokala barer som bara besöks av lokalinnevånare. Här ligger även en dygnet runt Supermarket, subway,  pizzaaslice och tvättomaten.

Det är lätt att hitta i Old Town. Här finns det massor med  bra barer och restauranger.  Mina favoriter är :
Ernst Hemingways hem, Presidenten Harry S. Trumans sommarhus ”Little White House”  som nu också är ett museum. Nere vid hamnen, Mallory Square, är det Solnedgångsfestival  varje kväll, där lokala konstnärer säljer souvenirer.

Där finns även ett populärt kubanskt kvarter med krog, utomhusbar och cigarraffär. En galen fransman brukar uppträda med sina katter och det finns även svärdslukare, eldslukare och jonglörer. En av mina favoritartister  kan jonglera med en bajonett, en boll och ett äpple, Otroligt nog kan han ta ett bett av äpplet samtidigt som han håller bajonetten och bollen i luften.  Det finns även dragshowklubbar och stripklubbar med lapdance.

Bil, Buss, Cykel eller Taxi

Key West består av DownTown och Old Town. Downtown består av stora Köpcenter där lokalbefolkningen veckohandlar. I Old Town finns gamla Key West , ett Disney land för rika. Då du befinner dig i Old Town, kan du gå till allt. Om du vill cykla snabbt till Mallory Square från Blue Marlin eller Seashell Motel, hyr du cyklar på

www.amscooterskeywest.com

Hotell alternativ I Key West

Key West är en liten ö med tre alternativ.

1)  Stora opersonliga hotellkedjor byggda på 70-talet utanför Old Town med massiv marknadsföring. Oftast de som ingår i en paketresa.En rask promenad på 30 min så är du i Old Town.

2) 5 stjärniga lyxhotell för 7000 per natt.

Små familjehotell för 2000  per natt  i Old Town  med pool.

De Flesta Hotell i Key West kostar minst  5000 per natt  om de ligger nära stranden. 

Jag har dock hittat tre alternativ som kostar  200 per natt. Alla mina hotell ligger på samma läge som 5000 kronors hotellen. 

Blue Marlin Motel 1320 Simonton Street

 Blue Marlin ligger mitt emot Spanish Garden. Det har stora  luftiga rum med en fin Pool. Det ingår frukost och alla rummmen har en 40 tums platt tv. Rum 123 på första våningen är riktigt lyxigt. Jag bodde i 123  en natt när jag ville se Oscars Galan med en kompis från Canada . Rummen kostar 2-300 dollar natten, beroende på säsong och tillgång och efterfrågan. Vilket med dollarkursen 8 kr är 2400. 

Spanish Gardens Motel 1325 Simonton Street>>

Enkelt litet Hotell rum med  tjock tv utan frukost kostar 170 dollar . Ligger 5 minuter från stranden, Southern Most Beach där du kan äta frukost med havsutsikt för 70 kr. 20 min promenad till Centrum. Poolen är inte uppvärmd då det är alltid varmt i Key West.

Seashell Motel  718 South Street

Öns enda vandrarhem där du bor i en våningssäng med upp till 8 personer i ett rum med delat badrum. Det kostar 70 dollar per natt . Hotellet har en stor grön innergård med palmer och tv hörna. I vänstra hörnet finns utomhusköket och kyl och frys där du kan ha din mat.
I högra hörnet av trädgården finns förvaringsboxar där du förvarar dina värdesaker.
Där finns även tvättmaskin och torktumlare. Seashell ligger bara en stenkast från lyxhotellet Walldorf Astoria ”Casa Marina Resort” där du kan bada i poolen (Om du kammar dig och har på dig en ren märkes tenniströja.

Poolen på Casa Marina Resort -Walldorf Astoria

 Om du ser dörrvakten i ögonen och säger Hello, så öppnar han dörren för dig och du går in till Poolen och tar ett dopp.

Det underlättar om du köper en lunch och en drink för 40 dollar, då visar du att du har pengar och bor på hotellet.  Har du Seashell i ryggen går du åt vänster på South street för att komma till Southern Most Beach som är stranden för stekare. Går du till höger runt hörnan på Seashell  där gästerna parkerar sin bilar så hittar du Walldorf Astoria i slutet av gatan.

Till vänster om  Casa Marina  ligger  Hippie Stranden, Higgs Beach

HIGGS BEACH

där den populära strandrestaurangen Salute befinner sig.

WILSON från filmen Castaway med Tom Hanks

Jag bodde på Higgs Beach då jag blev utslängd från Seashell. Om du går förbi Salute så är du på Atlantic Avenue. Om du går till Atlantic tar slut och svänger höger så kan du gå längs med havet och efter 10 min så ser du Smatters Beach där lokalbefolkningen och de som bor på de stora hotellen
( Sheraton, Hilton ) badar. Här kan du hyra surfbrädor och det finns  även ambulerande korvkiosker längs med vägen. Om du går förbi Smatters kommer du till flygplatsen.

Garden of Eden är en bar med en takterass på Duvall Street där alla som vill får vara nakna. Det är gratis inträde men vakterna håller ögonen på att alla häller i sig drinkar för 10 dollar med jämna mellanrum.

Jag brukar beställa vodka/redbull, då är jag både salongsberusad och pigg.  Alla tjejer kan få kroppsmålning och är det fint väder brukar det vara packat med folk. Om det börjar ösregna efter klockan 2 på natten brukar stupfulla helylletöser ändå dansa topless  eller i underkläderna till de är plaskblöta.

Southern Most Beach  1405 Duval St

Southern Most Beach . Restaurangen och Baren serverar en utmärkt mango colada. På fredag är det Afterwork

Stranden för Stekare . Du hyr en solstol för 100 kr. Längst ner på Simonton Street går du till vänster på South  till du kommer till Duval Street. Sväng vänster.  I slutet på Duval är stranden 🙂

Higgs Beach Atlantic Avenue

Hippie Stranden som ligger granne med Casa Marina Resort. Här ligger den populära restaurangen  Salute, som har öppet från morgon till kväll. De har fritt wifi så jag brukar beställa en öl och uppdatera min facebooksida och kolla mail. Har jag råd äter jag lunch .

Smathers Beach

Stranden för turister som bor på hotell som ligger längs med stranden. Det är även stranden för alla som bor i Key West eller jobbar inom turistnäringen. Den är laidback och alla sköter sitt. Det finns även matvagnar där du kan köpa läsk, snowcones, popcorn, korv och hamburgare.

Fort Zachary Taylor Park

Nationalparken i Key West som tar  3 dollar i inträde och därmed portar de som vill gå gratis.  Perfekt för barnfamiljer och dig som tröttnat på Palmer och vill sola under Barrträd. Det finns omklädesrum, duschar med kallt vatten och lunchrestaurang med hamburgare, glass och mackor .Öppnar klockan 10.00 och stänger vid solnedgången. Vakter åker runt efter solnedgång  och påpekar att nu är det stängt och vill ni inte hamna i fängelse så får ni lämna parken.

 

Banana Cafe   1405 Duval St

Fransyska som driver ett populärt Café . Min favoriträtt  är  svamp och ost omelett med karamelliserad lök.

God mat precis vid stranden . 2015 såldes baren  till nya ägare som ändrat baren till det sämre. Nu kostar den billigaste frukosten 20 dollar. Innan kunde man glida in på något som hette ”The little one” för 7 dollar , men den har de tagit bort. De har även bytat ut killen som sköter uthyrningen av solstolarna till någon som är mer formell. Innan fick man saftis då man hyrde solstol. Den är också borta.

Populär lokal restaurang med dyr men prisvärd  mat. Alltid kö till borden så ibland kan man få vänta upp til en timme på ett bord. 

Länk till Blue Heaven 

Six Toed Cat>>

Favoritfrukost ställe som är granne med Ernst Hemingways hus. Beställ jordgubbssmootie utan is . Deras hashbrown är supergoda 🙂  Amerikanarna är bäst på frukost och det gör dig lika mätt som en lunch.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Santi – Roms charmigaste restaurang

Ett stenkast från kyrkan Santa Maria Maggiore ligger Roms charmigaste restaurang De har serverat en tre rättersmiddag för 100 kr så länge jag kan minnas....

Packa som ett proffs och håll stilen på resan

Trots att du inte är hemma, utan full tillgång till din garderob och klädvård, finns det inga ursäkter för att inte vara välklädd när...

SECRETS IN THEIR EYES- mycket bra Thriller

FBI agenter upptäcker att offret för ett brutalt mord är en av agenternas egen tonårsdotter. Då den huvudmisstänkte är en viktig bricka i spelet...

Fallet Raoul Wallenberg – Diplomaten som försvann!

Människoödet Raoul Wallenberg Under mycket lång tid så kom relationerna mellan Sverige och Sovjetunionen att påverkas av fallet Wallenberg. Det var stora oklarheter vad som...

Doritos med sourcream and onion vinner i längden

Det är en väldigt god sourcream and onion krydda, så är man en hängiven  sourcream and onion fan  som längtar efter Nachos så är...